Milch Schnitte

de La Ancuta in Prajituri, 3 Ian 2011 | 14374 vizualizari

 

Nu mi-a placut niciodata prajiturica Milch Schnitte din comert. Prajitura aceasta
"homemade" mi s-a parut interesanta (mai ales pentru piticul meu Dragos). Am evitat sa o incerc pana acum, pentru ca am ramas cu impresia (si nu stiu de ce) ca e foarte complicat sa faci in casa lapte condensat (si ce m-am inselat :)). Dar cate nu face mama pentru puiutul ei.
Nu imi pare rau ca am incercat-o, este foarte buna si mi-a placut chiar si mie :). Reteta este tot de la Miha. Multumesc Miha, o voi repeta curand.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri gris macinat
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 200 g lapte condensat
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina
  • 1 lingura cu varf de miere
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Milch Schnitte:

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul si vanilia pana se albesc.

Amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat si o incorporam in galbenuse.

Adaugam treptat laptele si amestecam bine, apoi uleiul si mierea.

Albusele le batem spuma si le incorporam usor in aluat.

Aluatul se imparte in doua. Se coc 2 foi in tava de 30/34 cm, tapetata cu hartie de

copt, 10-12 minute la 170 de grade.

Se scoate foaia din tava si se lasa sa se racesca. Desprindem hartia doar dupa ce s-a racit foaia, astfel se va desprinde usor.


Crema:


Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte. Eu am avut lapte condensat facut dupa reteta aceasta.

Gelatina hidratata 10 minute in cateva linguri de apa rece se amesteca cu 50 ml lapte si se pune pe foc mic, pana se dizolva. Nu se lasa sa fiarba, pentru ca se distruge.

Se ia de pe foc si se amesteca cu laptele condensat. Adaugam apoi mierea si vanilia si amestecam bine.

Amestecul format il adaugam in frisca batuta tare si amestecam pana se incorporeaza.

Dam la frigider pana se intareste. Dupa ce s-a intarit crema punem o foaie apoi intindem crema si acoperim cu cealalta foaie.

Dam la frigider 2-3 ore, dupa care se va taia cu foarte mare usurinta.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Milch Schnitte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

tina_cosma 1

10.02.2013, 17:43

cum se face laptele condensat?

La Ancuta 1

10.02.2013, 18:10

ryta 1

31.07.2014, 17:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dragoste