Prajitura cu crema de capsuni

de cirmicica in Prajituri, 30 Mai 2014 | 1896 vizualizari

 

Este o prajitura de sezon

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 5 lingura de apa rece
  • 1 plic praf de copt

Crema

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 0,500 ml lapte
  • 1 plic gelatina
  • 400 g capsune
  • zahar dupa gust la crema
  • 300ml frisca Hulala
  • 2 plicuri  jeleu de tort pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni:

Prima data preparam blatul


Batem galbenusurile cu zaharul


Apoi adaugam 5 lingura de apa


Apoi adaugam faina si albusurile batute spuma


Coacem la temperatura mijlocie


Intre timp preparam crema


Ferbem praful de pudinca cu laptele si inca fierbinte adaugam untul si zahar dupa gust


Punem la racit


Mixam intr-un blender capsunile,punem cam 100 g la o parte pentru ornat


Batem frisca cu gelatina pe care am dizolvat in 100 ml apa si am incalzit


Nu trebuie sa fierbem gelatina numai incalzim


Deci batem frisca pana se intareste


Apoi daugam in frisca crema de vanilie si capsunele


Taiem blatul in doua si umplem cu crema


Punem prajitura la rece


La sfarsit ornam cu jeleul de tort si capsunele(modul de preparare este scris pe plic)


Eu am dizolvat praful cu 300 ml de apa,cu capsunele ramase si cu zahar praf dupa gust, am fiert compozitia cam un minut dupa care am turnat peste prajitura si am intins


Am pus iarasi prajitura gata facuta la rece




 

TIPS-URI

1

La gelatina si la jeleul de tort este bine sa cititi pe plic: Modul de preparare

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

- TABITA - 1

31.05.2014, 01:55

Ce buna prajitura ai adus! De un an n-ai mai dat pe aici?! Te asteptam mai des!

MotanLaOale 1

31.05.2014, 09:09

Bunica 1

13.06.2014, 06:37

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura CABANA