Prajitura delicioasa

de ela in Prajituri, 5 Sep 2013 | 6830 vizualizari

 

am plecat de la prajitura krem a la krem,aveam de multa vreme in gand prajitura,mai ales ca am facut candva un tort krem al akrem si mi-a palcut la nebunie...a iesit un deliciu....pana sa o glazurez,a ramas jumatate din ea )))

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 7oua
  • 7linguri zahar
  • 4linguri nuca macinata
  • 1plic CREME OLE cu gust de ciocolata de la Dr Oetker
  • 1praf de sare

CREMA:

  • 500ml frisca lichida
  • 400ml lapte rece
  • 1plic CREME OLE ciocolata
  • 1plic CREME OLE vanilie
  • 2plicuri intaritor de frisca
  • 400gr lapte condensat pentru prajitur
  • 400ml lapte

GLAZURA:

  • 100 gr ciocolata menaj,
  • 50ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa:

Separam galbenusurile de albusuri.Mixam bine albusurile pana devin foarte tari,apoi adaugam treptat galbenusurile,apoi praful de crema si in final punem nuca rasa si omogenizam bine compozitia.


Tapatam cu hartie de copt o tava (sau ungem cu unt si presam faina)si turnam in ea compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,cam 25minute,pana se coace blatul.Oprim focul si mai lasam cateva minute in cuptor cu usa deschisa,apoi scoatem si lasam la racit.Dam jos hartia de copt de pe fundul prajiturii.


Mixam 200ml lapte cu praful de crema de vanilie pana se intareste,adaugam 250ml frisca,un plic de intaritor de frisca,apoi punem laptele condensat si mixam bine.Ungem cu crema blatul si dam la rece.


Preparam si cea de a doua crema,cu praful de ciocolata,in acelasi mod si punem peste crema de vanilie si nivelam bine.


Lasam la rece.


Intr-o craticioara punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca si lasam la topit.Putem pune si putin unt.


Turnam glazura peste prajitura si lasam sa se intareasca la rece.

 

TIPS-URI

1

adaugati laptele treptat la crema,daca devine prea subtire,puneti mai putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

ela 1

26.10.2013, 23:44

tare buna a fost,Bianca

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 15:31

minunata

ela 1

05.11.2013, 16:54

multumresc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spuma de mure