Biscuiti cu merisoare si fulgi de migdale

de Poliana in Dulciuri, 31 Aug 2012 | 2328 vizualizari

 

Neatza dragii mei!! Am venit repede cu biscuitii pentru cafea. Toata lumea e servita!!
Sunt usor de facut...dar si mai usor de mancat :D

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 2 oua medii
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 275 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura bicarbonat
  • 100 gr merisoare uscate
  • 60 gr fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu merisoare si fulgi de migdale:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie si mixam pana la incorporare.


Separat cernem faina cu sarea si bicarbonatul. In compozitia de oua si unt adaugam faina si amestecam cu mixerul la viteza mica pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam si merisoarele si 50 de grame de fulgi de migdale si amestecam usor.

Pregatim o tava cu hartie de copt iar cuptorul il incalzim la 170 de grade.



Formam bilute din aproximativ 2 linguri de compozitie, pe care le aplatizam usor, presaram cativa fulgi de migdale deasupra, si le punem in tava la distanta de 5-6 cm intre ele. Introducem tava cu biscuitii in cuptorul incins si-i lasam la copt 15-20 de minute, sau pana cand marginile se rumenesc usor.


Scoatem biscuitii pe un gratar, iar dupa ce se racesc putem sa-i depozitam intr-o cutie inchisa ermetic, la loc racoros.



Cand am facut acesti biscuiti m-am gandit in primul rand la puisorul meu, care este fanul lor nr.1. Sunt foarte buni pentru copilasi langa o cana de lapte, dar sunt foarte buni si pentru cei mari langa o cana de cafea. Eu, desi nu mai sunt copilas :P, tot langa o cana de lapte ii prefer, dar sa fie una dintr-aia mare!!!



Enjoy!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu merisoare si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

iri_iri 1

31.08.2012, 18:56

deliciosi

RuxyRux 1

31.08.2012, 21:04

Ce deliciu! Irezistibile!

Poliana 1

03.09.2012, 08:36

Davris, multumesc
Eduard, multumesc!
Bunica, multumesc
Simo, multumesc
Rocsi, daaa
Sufletista, multumesc
Mitinita, abia astept sa va vad la treaba!!
Lilik, multumesc
Iri, multumesc
Ruxy, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele "Boabe de cafea"