Biscuiti fragezi sau Ciucalai

de Angelina_Elena in Dulciuri, 20 Oct 2012 | 5845 vizualizari

 

Autoarea acestei retete minunate este Rocsi_1612! Multumesc draga mea!:-*>:D< Acesti biscuiti se topesc in gura, asa de buni sunt!

 

INGREDIENTE

  • 400 g untura
  • 5 linguri iaurt
  • 2 si 1/2 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat Bourbon
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • faina cat cuprinde (mie mi-au intrat aproximativ 500 g)
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi sau Ciucalai:

In vasul in care vom framanta, punem untura, iaurtul, zaharul si amestecam energic cu o lingura de lemn.

Adaugam apoi coaja rasa de lamaie, si zaharul vanilat Bourbon.

La sfarsit adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.

Trebuie sa ne rezulte un aluat usor de modelat, nelipicios, cam ca o plastelina.

Rupem bucatele de aluat, le rotunjim intre palme, apoi le aplatizam usor cu mana.

Biscuiti astfel obtinuti se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam apoi tava la cuptorul incins, si ii lasam pana devin aurii pe talpa.

Lasam biscuitii sa se racoreaca putin, apoi ii tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie.

Biscuitii se pot servii alaturi de o ceasca de cafea, sau ceai, dar si langa un pahar de lapte cald!

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Eu am facut o jumatate de portie, dar au iesit destui de multi, aproape 2 tavi de aragaz.

2

Un biscuite are dimensiunea de aprox. 3,5-4 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi sau Ciucalai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

scortisoara 1

24.10.2012, 12:07

Ce buni trebuie sa fie Elena... vreau si eu!

Angelina_Elena 1

24.10.2012, 12:41

inca mai am cativa...asa ca te servesc cu drag!

Alexandra Elena 1

10.11.2012, 15:11

ce buni sunt, de am zis ca.i fac si nu am mai apucat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu fulgi de ovaz