Biscuiti shortbread

de laura_n in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 9449 vizualizari

 

De mult tare aveam in plan acesti biscuiti, urmarisem cateva retete si in final m-am hotarat. Sunt extraordinar de buni, crocanti, sfaramiciosi, aromati.
In mod traditional, reteta cere 1 parte zahar, doua parti unt si trei parti faina (raportat la gramaj).
Sunt tare, tare buni.

 

INGREDIENTE

  • 85 gr zahar brut
  • 170 gr unt
  • 255 gr faina alba
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti shortbread:

Intr-un castron, se pune untul taiat cubulete si se adauga faina. Se framanta bine, dupa care se adauga un plic de zahar vanilat si zaharul brut. Se amesteca bine pana se incorporeaza si zaharul. Nu framantam foarte mult, pentru ca isi va pierde din textura faramicioasa si crocanta.

Intindem o foaie din aluat pe masa de lucru, si decupam cu ajutorul unei forme biscuiti. Intepam biscuitii taiati, cu o furculita, din loc in loc.

Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam biscuitii, presaram zahar vanilat peste ei si ii dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 15-20 minute.

Se scot, se lasa un pic sa se raceasca si se servesc alaturi de un ceai sau o cana cu lapte dulce.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 10 lei.

2

Se pot decupa in diferite forme si de diferite grosimi.

3

nu se framanta mult aluatul pt ca va deveni elastic si isi va pierde din textura faramicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti shortbread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Miha 1

10.10.2013, 15:23

stai ma... ca eu acum vad... sa fiu deportata zici? Unde? La Focsani?

laura_n 1

10.10.2013, 15:55

Mihule ) ce bine ar fi )

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:11

deliciosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Waffle cu lapte de cocos si biscuiti