Bomboane Raffaello

de Sim0na in Prajituri, 22 Apr 2012 | 12270 vizualizari

 

Pregatite special pentru Tea Party, organizat de Emily!

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 400 g lapte praf
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g nuca de cocos
  • 50 g nuca de cocos albastra
  • 150 ml smantana lichida dulce
  • migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, l-am mixat bine cateva minute. Cand a devenit spuma am adaugat zaharul pudra continuand mixarea pana s-a topit zaharul. Am adaugat laptele praf, continuand sa amestec cu mana. Pentru ca compozitia a devenit groasa, am pus frisca lichida, putin cate putin, amestecand mereu. Am adaugat si nuca de cocos, si am format un aluat destul de tare pentru a putea fi manevrat.

Am luat cu mana cate o bucata de compozitia, punand in mijloc cate o migdala, si am format bilutele.

Le-am tavalit prin nuca de cocos, apoi le-am pus in foite speciale.

Din aceasta compozitie au iesit cca 85 de bucati. Si cum nu aveam cum sa dovedesc atatea... cele care au ramas le-am dat la frigider, unde pot fi pastrate cateva zile fara problema. Va servesc pe fiecare cu cate o bombonica! Cu ce ocazie?? Va spun data viitoare! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Sim0na 1

23.04.2012, 20:41

rocsi_1612, este prima oara cand folosesc frisca lichida... pana acum puneam smantana, dar imi place mai mult varianta asta. Pup

Sim0na 1

23.04.2012, 20:41

Maria68, multumesc!

Sim0na 1

23.04.2012, 20:42

mon

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema caramel si cocos