Bomboloni amorezate

de Oana in Dulciuri, 29 Ian 2010 | 5326 vizualizari

 

Reteta By Vladut Antena 1

 

INGREDIENTE

  • 1 cana mare cu apa
  • 100 g unt (sau 1/2 cana ulei)
  • 1 cana faina (cana de aceeasi marime)
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema de branza:
  • 200 g branza de vaci cremoasa (sau mascarpone sau philadelphia)
  • 200 g visine
  • zahar pudra dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboloni amorezate:

Apa si untul/uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare si zaharul vanilat. Cand clocoteste sa da la o parte si se pune toata faina o data, amestecata cu praful de copt, se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se pune iar pe foc pentru un minut, amestecand bine, sa devina omogena. Se lasa putin la racit, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare cu mixerul. Se lasa compozitia la odihnit.

Preparam intre timp crema. Eu am vut visine congelate, le-am lasat inainte cu zahar si apoi le-am congelat, deci erau dulci. Se amesteca branza cu visinele si zahar pudra dupa gust, eu am pus o lingura. Se mixeaza cu blenderul pana devine cremoasa. Se pastreaza cateva visine pentru decor.

Intr-o tigaie inalta se pune mult ulei, se lasa sa se incinga bine, se da apoi focul mic si se pun gogoselele cu o lingurita. Ele se vor umfla mult si incep sa se roteasca singure in tigaie. Le intorceti mereu pe toate partile. Vor incepe sa se crape si asa se vor coace bine si vor fi goale inauntru.

Se servesc pudrate cu zahar, cu crema de visine si diferite toppinguri, noi am avut de ciocolata si caramel.

 

TIPS-URI

1

Pentru crema se poate folosi dulceata de visine si nu mai adaugati zahar.

2

Compozitia cu faina oparita este cea folosita la eclere, doar ca renuntati la praful de copt daca le coaceti in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni amorezate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Pasiune pentru bucatarie 1

01.02.2010, 23:17

arata foarte bine!modul de preparare e ca la cojile de eclere,singura diferenta fiind faptul ca se prajesc in ulei!o sa le incerc si eu....poate de sf valentin,daca tot au denumirea asta dulce

PARADIS 1

05.02.2010, 06:25

Oana,cred ca eram amindoua online la neata cu Razvan si Dan...Insistam pe chat si ceream reteta de la Vladut.Eu mi-am notat-o in dimineata aceea,dar Vlad spunea de 1 kg faina...bla,bla.Tu ai impartit compozitia?Arata incredibil,si vreau sa le prestez si eu.

Oana 1

05.02.2010, 11:23

Paradis, am retinut doar ca era compozitia de eclere si aveam eu una. La fel, mi-a ramas ca se pune praf de copt, am pus din ochi, plus din zbor am inteles cum a facut crema de branza. Eu le-am adaptat dupa cum mi-a venit pe moment Pe seara am vazut pe forumul lor reteta originala, nu retinusem stafidele...Oricum, au iesit super bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!