Borș de pipoțele și inimioare de pui

de Panacris in Ciorbe, 10 Sep 2013 | 4692 vizualizari

 

O ciorbiță super savuroasă!

 

INGREDIENTE

  • pipote și inimioare de pui cca. 350 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • cartofi albi de Harghita 2 bucăți,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • enibahar 1 boabă,
  • ulei de rapiță,
  • zacuscă 2-3 linguri,
  • borș din tărâțe cca. 500 ml,
  • leuștean,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ouă 2 bucăți.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borș de pipoțele și inimioare de pui:

Măruntaiele de pui se fierb în apă rece, cu puțină sare, o foaie de dafin și o boabă de enibahar, cca. 30 de minute la foc mediu, semiacoperit. Ceapa, cartofii și zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se călesc cca. 5 minute, la foc mic, acoperit. Se adaugă zacusca și măruntaiele strecurate din zeamă. Se completează cu apă și borșul fiert în prealabil. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 20 minute la foc mediu, semicoperit.

La finalul fierberii se adaugă leușteanul tocat mărunt și ouăle bătute, ce se toarnă ușor, în șuvoi subșire pentru a se obține efectul de zdrențe. Atenție focul va fi oprit în acest moment!

Se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă rece și cu ardei iute, după gustul fiecăruia;)

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de pipoțele și inimioare de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

DIANA B 1

15.11.2013, 12:47

Oooooooooo , ce de arome , ce de culori ...

roxana_simona 1

11.01.2014, 18:46

bun

babi5 1

13.08.2014, 13:55

T

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bors de curcan