Ciorba cu scarita afumata

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 6 Mar 2011 | 11877 vizualizari

 

O ciorba pregatita pentru prima data, dar care m-a cucerit pe loc!

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov,
  • 1 telina,
  • 1 pastarnac,
  • 2 cartofi, mazare,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 3 cepe,
  • 1 legatura de patrunjel proaspat,
  • 1 litru de bors,
  • 10 bucati scarita afumata,
  • 2 linguri cu bulion,
  • condimente: sare, rozmarin si tarhon,
  • taietei de casa cu chimen (pentru care avem nevoie de 1 ou, un praf de sare, o lingurita de chimen si faina cat cuprinde)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu scarita afumata:

Pregatim intai taieteii, in felul urmator:


Amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina). Cand aluatul capata consistenta il framantam bine (datorita semintelor de chimen va avea o consistenta faramicioasa). Presaram faina pe o suprafata plana, asezam aluatul si cu sucitorul il intindem intr-o foaie subtire (pe cat posibil). Dupa ce am intins foaia, o tapetam cu faina pentru a ii grabi procesul de uscare. (O lasam asa pentru 10-15 minute) apoi, rulam foaia si o taiem in fasii cu dimensiunea dorita. Se rasfira pe o suprafata plana si se lasa la uscat. Daca folosim taieteii imediat, ii asezam intr-o sita si ii cernem bine pentru a elimina surplusul de faina. Taieteii de casa cu chimen sunt potriviti pentru ciorba cu afumatura. Se pot pastra pentru o perioada mai lunga de timp intr-o punga de hartie, cu conditia de a ii usca foarte bine inainte, intrucat altfel vor mucegai.


Pregatirea ciorbei:


Tocam legumele si le punem la fiert intr-o oala cu aproximativ 1,5 l de apa. Daca mazarea este cruda sau congelata o adaugam tot acum, in caz contrar, daca e deja fiarta (din conserva), o adaugam la sfarsit, cand ciorba este aproape gata. Scarita afumata o adaugam in ciorba dupa ce au fiert legumele, (intrucat necesita un timp mai redus de fierbere). Punem apoi bulionul, borsul, condimentele si taieteii de casa cu chimen si lasam sa mai fiarba inca 10-15 minute impreuna.




Se presara patrunjelul tocat marunt dupa ce am luat ciorba de pe foc.

Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

elena1988 1

07.03.2011, 10:53

dey ai vazut ca este buna ciorbita

mamaieelena 1

07.03.2011, 14:30

Dya Daniela Andrei 1

07.03.2011, 17:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta