Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

de simona72 in Multicooking, 22 Aug 2019 | 3811 vizualizari

 

O ciorba acrisoara cu carne de peste si multe verdeturi. Am pus cate putin din fiecare, cam ce era prin frigider si anume: patrunjel, marar, salata si loboda. A iesit o ciorba bogata cu aroma usoara de peste acrita cu bors, dar si cu lamaie, cine a dorit ciorba mai acra.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 400-450 gr file de salau de Nil
  • 2 cozi de ceapa verde
  • Cateva frunze de patrunjel proaspat
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 ou
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 3-4 linguri pesmet facut in casa(eu l-am facut din crutoane picante pe care le-am maruntit in robot)
  • In plus:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 2 tije apio
  • 1 legatura mica de loboda
  • 1 salata mica sau jumatate din una mai mare
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • Aproximativ 1,5 litri de apa+250 ml bors
  • Sare dupa gust
  • Pentru servit: felii de lamaie si ardei iute
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express:

Carnea de peste se taie bucati si se trece prin masina de tocat carne sau printr-un robot de bucatarie. Peste pestele tocat adaugam cozile de ceapa tocate fin, patrunjelul tocat marunt, oul, sare si piper proaspat rasnit, putina coaja de lamaie rasa foarte fin (avem nevoie doar de putina aroma care se potriveste foarte bine cu pestele) si sa nu uitam de pesmet. Dupa cum v-am spus mai sus la ingrediente, eu am facut pesmetul din niste crutoane. Pesmetul din magazin mi se pare fad, nu are nici un gust, ba mai mult uneori l-am nimerit ranced. Ma rog….este alegerea voastra ce puneti. Puteti sa-l omiteti sau sa puneti in compozitie putin orez sau griș. Se amesteca ingredientele cu mana, iar la final cu mainile umezite formam perisoare (exact ca si la chiftele).

In vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express punem uleiul de masline. Conectam la sursa de curent, alegem functia Brown/Sote si butonul start.

Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa taiata marunt si o lasam sa se caleasca pana devine sticloasa. Apoi punem legumele morcovul, ardeiul si apio taiate ca pentru ciorba. Lasam totul sa se caleasca inca 2-3 minute. Punem in vasul aparatului peste legume apa(eu prefer sa o pun clocotita), frunzele de salata taiate fin la fel si loboda. La final punem si perisoarele. Punem capac peste aparat, inchidem supapa de aburi, alegem functia Soup, timpul de 20 minute si butonul start.

Dupa expirarea timpului se apasa butonul Start/Stop, se deconecteaza de la sursa de curent, se elibereaza supapa de aburi cu o manusa de bucatarie.

Se da capacul deoparte, se pune borsul, sarea dupa gust si patrunjelul tocat fin. Repetam procedeul de conectare, functia Soup, valva de aburi inchisa si timpul 2 minute. Avem nevoie doar borsul sa fie dat putin in clocot. Ciorba e gata si se serveste cu ardei iute si daca preferati mai acra puneti zeama de lamaie.

Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune