Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de gaby_duceag in Multicooking, 9 Apr 2019 | 389 vizualizari

 


Cautand si citind informatii pe internet despre humus, am aflat ca prepararea lui i-o adevarata poveste si-un sir de incercari si teste pana obtii acel humus perfect,echilibrat, dupa care tanjim oricare dintre noi. Multitudinea de combinatii posibile, alegerea calitatii lui si prepararea boabelor intr-un mod perfect, pot deveni adevarate provocari.
Eu am cules din toate informatiile ce-am crezut ca mi s-ar potrivi mie si gusturilor mele si-am obtinut o pasta tartinabila delicioasa! Cu siguranta asta n-ar fi fost posibil fara Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Mi-a usurat extrem de mult treaba, reducand enorm si timpul.
Am citit ba ca trebuie adaugat bicarbonat, ba ca la oala sub presiune e periculos daca se duce vreo cojita si obtureaza supapa, ba ca fierbe o ora jumate, ba trei ore, insa cu Multicookerul Crock-pot Express nu ai nicio problema.
Sa va mai zic si numa’ cat a durat fiertul? EXACT 20 minute!
Din cate-am inteles depinde mult si de calitatea nautului. Dar! Daca nu stiti din start cat este de bun, aveti posibilitatea fie sa respectati reteta mea intocmai, fie sa suplimentati cu 10 minute daca nu-i suficient de fiert.
Ce-mi place extrem de mult la acest aparat? Faptul ca are incorporate atat programe rapide, de gatire sub presiune, adaptate in functie de ce vrei sa gatesti, cat si program cu gatire lenta, perfect pentru atunci cand nu esti acasa. Pregatesti, pui in vas, setezi, pleci la munca si la intoarcere ai mancare calda.

 

INGREDIENTE

  • 250 g naut uscat
  • jumatate de avocado bine copt (puteti pune si unul intreg)
  • sare
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline (plus pentru servit)
  • 3 linguri tahini (pasta de susan)
  • 3 cuburi de gheata
  • optional – 1-2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:


Am pus nautul in apa rece la inmuiat si l-am lasat peste noapte.

Dimineata am frecat usor in palme si am curatat pielitele care s-au luat de pe naut.

Am aruncat apa si am pus nautul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Am turnat apa in vas cat dublul volumului nautului, cam de 2 degete deasupra lui.

Am pus o lingurita de ulei care ajuta la „potolirea” spumei ce se formeaza la fierbere.


Am pus capacul vasului si l-am rotit in pozitia – blocat.

Am verificat ca si supapa pentru abur sa fie inchisa.

Am selectat din meniul aparatului functia Beans/Chilli.

Se afiseaza automat timpul de 20 minute, nu am modificat nimic altceva in setarile acestui program, doar am apasat START.


Am curatat o jumatate de avocado, am stors lamaie si am pregatit la indemana restul ingredientelor.

Cand aparatul a emis semnalul sonor de final, am asteptat 2-3 minute apoi cu o spatula lunga am eliberat supapa de abur.

Nu am deschis capacul pana cand aburul nu a fost complet eliberat.

Am rotit, am deschis capacul si am scurs nautul fiert.

Era fiert perfect! Nu am aruncat zeama. M-am gandit ca voi avea nevoie pentru a subtia crema dar n-a fost nevoie.

Intr-un blender puneti toate ingredientele cu exceptia pastei tahini pe care o adaugati spre final.

Porniti blenderul si pasati pana obtineti o crema omogena, fina.

Cuburile de gheata vor face humusul mai pufos si cremos.

Amestecati cu o lingura la jumatatea timpului de mixare, pentru omogenizare.

Spre final adaugati pasta tahini si, daca doriti, usturoi pisat.

Potriviti gustul de sare.

Serviti humusul pe felii de paine proaspata, stropit cu ulei de masline.

In loc de avocado puteti pune ardei copt, spanac, leurda, sfecla rosie, verdeturi, mazare etc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

-Marius- 1

10.04.2019, 06:49

diaconta 1

10.04.2019, 13:58

Foarte bine arata eu nu mananc avocado dar le-am pregatit nepotilor in combinatia asta si le-a placut tare mult.
De retinut treaba cu cubul de gheata

gaby_duceag 1

12.04.2019, 07:51

multumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (foioase) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post