Borsul pescarului

de ANCA in Ciorbe, 31 Iul 2011 | 7295 vizualizari

 

...si am fost la peste:)) si am prins... un ten maaare, niste crapi mai mici, un somotei, si multi pesti mici, la undita:)) deci prada bogata!! si ca sa nu credeti ca-s minciuni de pescar, atasez poze doveditoare:)).. asa ca, normal, ca nu puteam rata un bors pescaresc autentic, dupa reteta proprie a sotului pescar:)

 

INGREDIENTE

  • peste marunt - albitura (platica, rosioara, balos, sabioara)
  • crap (ten, prins de noi:), capatana si coada
  • o telina
  • 2-3 morcovi
  • o radacina patrunjel
  • un pastarnac
  • 1-2 ardei grasi
  • o ceapa
  • 4-5 rosii
  • o lingurita de cimbru proaspat
  • o ceasca de orez
  • 2 kg bors sau 3-4 lamai stoarse
  • o legatura patrunjel
  • 2 legaturi leustean
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borsul pescarului:

Pestele mic se curata de solzi si mate si se pune la fiert cca 15 minute. Se scoate pestele, se strecoara zeama prin sita deasa,apoi se pun radacinoasele taiate cubulete mici.

Cand sunt aproape fierte, se adauga bucatile de peste, orezul, cimbrul, ceapa, ardeiul si rosiile, si se lasa la fiert cam 10 minute, astfel incat sa nu se faca praf si sa se fiarba prea tare pestele (dar orezul sa fie fiert).

Se adauga borsul, sare si piper dupa gust. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se opreste focul si se adauga verdeata tocata.

Din pestele marunt fiert, se prepara un aperitiv delicios - pasta de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borsul pescarului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mamaieelena 1

09.08.2011, 23:07

MIUTA 1

03.09.2011, 22:55

Excelenta ciorba
Ce pofta mi-ai facut
Imi placeeeee

Lion 1

06.09.2014, 18:59

Sunt captivat de aceasta reteta, vreau sa o incerc si ce nu inteleg eu, daca imi trebuiesc 2L de bors, cam la ce cantitate de apa sa-i folosesc, aproximativ, adica te-ai apucat de gatit borsul intr-o oala de aprox...n litri
Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bors de peste