Borsul pescarului

de ANCA in Ciorbe, 31 Iul 2011 | 5584 vizualizari

 

...si am fost la peste:)) si am prins... un ten maaare, niste crapi mai mici, un somotei, si multi pesti mici, la undita:)) deci prada bogata!! si ca sa nu credeti ca-s minciuni de pescar, atasez poze doveditoare:)).. asa ca, normal, ca nu puteam rata un bors pescaresc autentic, dupa reteta proprie a sotului pescar:)

 

INGREDIENTE

  • peste marunt - albitura (platica, rosioara, balos, sabioara)
  • crap (ten, prins de noi:), capatana si coada
  • o telina
  • 2-3 morcovi
  • o radacina patrunjel
  • un pastarnac
  • 1-2 ardei grasi
  • o ceapa
  • 4-5 rosii
  • o lingurita de cimbru proaspat
  • o ceasca de orez
  • 2 kg bors sau 3-4 lamai stoarse
  • o legatura patrunjel
  • 2 legaturi leustean
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borsul pescarului:

Pestele mic se curata de solzi si mate si se pune la fiert cca 15 minute. Se scoate pestele, se strecoara zeama prin sita deasa,apoi se pun radacinoasele taiate cubulete mici.


Cand sunt aproape fierte, se adauga bucatile de peste, orezul, cimbrul, ceapa, ardeiul si rosiile, si se lasa la fiert cam 10 minute, astfel incat sa nu se faca praf si sa se fiarba prea tare pestele (dar orezul sa fie fiert).


Se adauga borsul, sare si piper dupa gust. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se opreste focul si se adauga verdeata tocata.


Din pestele marunt fiert, se prepara un aperitiv delicios - pasta de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borsul pescarului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mamaieelena 1

09.08.2011, 23:07

MIUTA 1

03.09.2011, 22:55

Excelenta ciorba
Ce pofta mi-ai facut
Imi placeeeee

Lion 1

06.09.2014, 18:59

Sunt captivat de aceasta reteta, vreau sa o incerc si ce nu inteleg eu, daca imi trebuiesc 2L de bors, cam la ce cantitate de apa sa-i folosesc, aproximativ, adica te-ai apucat de gatit borsul intr-o oala de aprox...n litri
Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de miel reteta la ceaun
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor

de RODIMUR 7

ieri la 18:51

Salata cu mozzarella, rosii si oregano

ieri la 15:58

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

pe 08.04 la 21:54

Desert prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

pe 08.04 la 20:28

RETETA RECOMANDATA
Bors de peste cu leustean