Braduti din biscuiti

de T I M E A in Dulciuri, 25 Dec 2014 | 20290 vizualizari

 

Mos Craciun are niste spiridusi care umbla printre noi, afla ce ne dorim si ne face cate o surpriza. Adina (Mitinita cum o stiti multi) s-a intalnit cu un spiridus care a auzit ca vreau o forma de bradut si uite ca forma a ajuns la mine. Multumesc fata draga pentru acest cadou cu care am putut face acesti braduti frumosi.

 

INGREDIENTE

  • 280 gr biscuiti simpli
  • 80 gr nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura zahar ( daca va place mai dulce puneti 2 linguri)
  • 2 linguri gem de caise
  • 70 gr unt
  • 1 fiola esenta de rom Dr. Oetker
  • Pentru tapetat forma: 3 lingurite nuca de cocos (puteti adauga colorant alimentar daca vreti sa fie nuca colorata)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti din biscuiti:

Zdrobim biscuitii in robot si ii punem intr-un bol. Adaugam nuca macinata si cacao si amestecam.

Turnam peste compozitia uscata laptele caldut in care am topit zaharul. Adaugam esenta, cele 2 linguri de gem si omogenizam.

La final incorporam untul la temperatura camerei (Eu cel mai bine am amestecat la final cu mana)

Intr-un bol mic punem nuca de cocos si adaugam o picatura de colorant galben si o picatura de colorant albastru si obtinem un verde deshis. Sau puteti lasa nuca de cocos exact asa cum e, alba. 

Tapetam forma cu nuca de cocos si apoi cu mana punem din compozitie in forma apasand usor. Apoi deschidem cele doua parti si ne alegem cu un bradut.

Tinem bradutii la rece pana la servire ( minim doua ore)

TIPS-URI

1

Puteti tapeta forma si cu nuca macinata sau bombonele colorate

Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti din biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
"Degetele" cu ciocolata