Branzica de casa- 5-6 luni

de Oana in Mancare copii, 2 Mai 2009 | 7606 vizualizari

 

Laptele trebuie sa fie integral, cel mai sanatos este ca bebelusii sa primeasca lactate integrale, nu degresate.

 

INGREDIENTE

  • un litru de lapte
  • 8 pastile de calciu lactic
  • 2 lingurite zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzica de casa- 5-6 luni:

 De obicei, eu fac din jumatate de litru de lapte, iar bebe papa din branzica doua zile.

Vom folosi un vas de inox pentru ca laptele sa nu se lipeasca sau sa se afume la fiert. Cand clocoteste se adauga pastilele de calciu, pisate inainte si o lingurita de zeama de lamaie. Intr-un minut incepe sa se separe zerul de branzica. Strecuram branza printr-un tifon curat si o lasam la scurs, iar cand este rece o punem intr-o casoleta curata, cu capac si o pastram la frigider maxim 2 zile. Se poate mixa cu fructe pentru masa de la ora 10.

 

COMENTARII (2)

Oana

Oana 1

06.05.2009, 20:55

Si mie imi place muuult Mereu gustam din portia lui bebe

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!