BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

de Panacris in Dulciuri, 31 Mai 2015 | 5210 vizualizari

 

Provocările continuă;) GreenSugar înlocuitor natural de zahăr, s-a dovedit din nou a fi la înălțime.

 

INGREDIENTE

  • Margarină/unt 125 g,
  • Zahăr 125 g sau îndulcitor Green Sugar 100 g,
  • Sare iodată ½ linguriță,
  • Ouă de prepeliță 16 bucăți sau ouă de găină 4 bucăți,
  • Ciololată cu lapte 200 g (două tablete),
  • Praf de copi 1 plic,
  • Făină albă 125 g,
  • Forme de brioșe din hârtie,
  • Pentru topping:
  • Zahăr pudră 150 g,
  • Zeamă de lămâie 3 linguri,
  • 1 linguriță de rom.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE:

Se amestecă energic margarina topită cu zahărul, sarea și ouăle, până se topește zahărul. Ciocolata se rupe bucățele și se topește într-un vas special sau pe baie de aburi. După ce s-a răcit un pic se adaugă la compoziția de ouă. La final se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și se amestecă ușor, până ce se înglobează în compoziție. Aluatul obținut se toarnă în formele de brioșe și se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 175 grade. Între timp se amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie și romul, până se obține o glazură, ce se toarnă peste prăjiturile fierbinți. Se servesc cu frișcă și fructe de sezon. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata pentru Halloween