Briose aperitiv

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 10 Iun 2013 | 21809 vizualizari

 

Eram in mare pana de inspiratie pt micul dejun....si mi-am adus aminte ca am vazut ceva briose la Merisor care mi-au placut tare mult. Era ora 7,30 dimineata, nu aveam somn si am pus repede de ceva pt micul dejun...Au iesit tare frumusele si bune. Multumesc Meri!!!>:D

 

INGREDIENTE

pt aluat:
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 400 gr faina
  • 1/2 cub mic drojdie proaspata
pt umplut:
  • 1 cutie brinzica si smintina cu masline verzi de la Delaco
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 lingurita marar tocat fin
  • 4 feliute muschiulet afumat
  • 2 felii mari cascaval sau mozzarella
  • 1 rosie
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv:

Aluatul l-am facut la masina de facut paine si am pus ingredientele in ordinea enumerata mai sus. Dupa ce masina mi-a framintat aluatul, l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si am decupat cerculete cu o forma s-au pahar, cu ce aveti. Am pus cerculetele de aluat in tava de briose, cite 2 cerculete cu marginile ridicate in fiecare forma.


Pt umplutura: am amestecat brinza cu sare, ceapa taiata marunt si mararul taiat fin. Feliile de muschiulet le-am taiat cubulete. Am pus cite o lingura in fiecare forma de briose peste aluat, am pus citeva bucatele de muschiulet, o feliuta mica de cascaval, o feliuta mica de rosie, putina sare si piper si citiva stropi de ulei de masline pe fiecare in parte. Am dat cuptorul la 50 grade si am lasat tava cu briose in cuptorul caldut sa creasca putin aluatul, cam 20 minute. Am copt briosele la 170 grade pt 25-30 minute.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

serviti briosele calde cu o cana de lapte s-au iaurt

2

daca ati facut prea mici cerculetele puneti 3-4 cerculete in forma de briose

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Panacris 1

22.10.2013, 19:05

Krystyan Trendy 1

22.11.2013, 08:30

mmm...ce bunatate

Ligia Bxl 1

09.12.2013, 00:50

faine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun delicios: Sandwich "Buna Dimineata"