Briose cu banane, fulgi de porumb si ghimbir

de Bucataras Diana in Dulciuri, 8 Ian 2017 | 717 vizualizari

 



Bunatati pentru colindatori
Fac ce fac si imi raman banane prea coapte pe care nu le mai mancam (desi se spune ca asa sunt cele mai sanatoase) si cum refuz sa arunc si nici animalutele nu servesc :P trebuie sa fac ceva cu ele. Aveam scrisa o reteta de briose cu banane si nuci pe care nu am apucat sa o fac pana acum, asa ca m-am hotarat sa o incerc, dar am constatat ca imi lipsesc nucile si asa am ajuns sa mai inventez ceva :D

 

INGREDIENTE

  • 5 banane coapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • esenta vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g faina
  • 100 g fulgi de porumb
  • 3 linguri seminte de chia
  • 5 g scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir
Portii: 17
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane, fulgi de porumb si ghimbir:



Topim untul si il amestecam cu bananele pasate cu furculita, intr-un vas incapator. Adaugam zaharul, oul si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Punem praful de copt, amestecam iar, apoi faina si omogenizam compozitia. Adaugam fulgii de porumb, scortisoara si ghimbirul si mai mixam un pic. Desi am forme de briose de silicon, am vrut sa fiu sigura ca nu se prind briosele si am uns formele cu putin unt. Am pus compozitia in forme si am dat la cuptorul preincalzit, circa 30 de minute. Le lasam sa se raceasca un pic, apoi le scoatem din forme si servim. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane, fulgi de porumb si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

kytz 1

09.01.2017, 19:27

Bucataras Diana 1

09.01.2017, 23:08

Dia, intr-adevar ghimbirul si scortisoara le-a schimbat gustul. De aceea le-am si pus pentru ca mi s-a parut ca le lipseste ceva

miki_a 1

10.01.2017, 21:23

Ce de aromeeeeee! ce de brioșeeeeee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura super ciocolatoasa