Briose cu capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 20 Feb 2015 | 764 vizualizari

 

Usor de facut si bune, dupa o reteta postata de Timea.

 

INGREDIENTE

  • doua oua;
  • 5 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 10 linguri faina;
  • o lingurita praf de copt;
  • 1/2 cana ulei;
  • 1/2 cana lapte;
  • un praf de sare;
  • 12 capsuni (sau jumatati de capsuni) + doua linguri zahar pentru a le indulci;
  • o lingura de zahar pudra pentru ornat;
  • Tava pentru briose + hartie de copt pentru briose.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu capsuni:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se spala capsunile si, daca este necesar, se taie in jumatati si se pun doua linguri de zahar peste ele pentru a se indulci.


Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Se adauga zaharul si esenta si se mai mixeaza 2-3 minute, apoi se toarna laptele si uleiul, mixand dupa fiecare. La final, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.


Se aseaza hartia de copt in tava pentru briose si se pune o lingurita de aluat in fiecare forma, apoi se pune cate o capsuna, iar dupa aceea se completeaza cu aluat si se baga la cuptor. Dupa ce au trecut de testul scobitorii se scot din cuptor, se lasa un pic la racit si se pudreaza cu zahar.


 

TIPS-URI

1

Daca aluatul iese prea tare se mai poate dilua cu putin lapte.

2

Pentru ca a iesit un aluat foarte lipicios, l-am pus intr-o punga pentru a-l turna mai usor peste capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

tarasmariana 1

21.02.2015, 16:04

Panacris 1

21.02.2015, 16:43

Rocsi 1

21.02.2015, 22:11

Mmmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu gem de prune