Briose cu capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 20 Feb 2015 | 3585 vizualizari

 

Usor de facut si bune, dupa o reteta postata de Timea.

 

INGREDIENTE

  • doua oua;
  • 5 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 10 linguri faina;
  • o lingurita praf de copt;
  • 1/2 cana ulei;
  • 1/2 cana lapte;
  • un praf de sare;
  • 12 capsuni (sau jumatati de capsuni) + doua linguri zahar pentru a le indulci;
  • o lingura de zahar pudra pentru ornat;
  • Tava pentru briose + hartie de copt pentru briose.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu capsuni:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se spala capsunile si, daca este necesar, se taie in jumatati si se pun doua linguri de zahar peste ele pentru a se indulci.

Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Se adauga zaharul si esenta si se mai mixeaza 2-3 minute, apoi se toarna laptele si uleiul, mixand dupa fiecare. La final, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Se aseaza hartia de copt in tava pentru briose si se pune o lingurita de aluat in fiecare forma, apoi se pune cate o capsuna, iar dupa aceea se completeaza cu aluat si se baga la cuptor. Dupa ce au trecut de testul scobitorii se scot din cuptor, se lasa un pic la racit si se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Daca aluatul iese prea tare se mai poate dilua cu putin lapte.

2

Pentru ca a iesit un aluat foarte lipicios, l-am pus intr-o punga pentru a-l turna mai usor peste capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu branza de vaci