Briose cu ciocolata neagra

de susu in Dulciuri, 15 Oct 2014 | 6384 vizualizari

 

O reteta foarte buna pentru iubitorii de ciocolata, sursa decorix

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pentru 12 bucati
  • 200 ml iaur gras
  • 2 oua
  • 100 ml ulei din samburi de struguri
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 lgt esenta de rom
  • 2 lgt zeama de lamaie
  • 1 lgt coaja portocale
  • 1 lgt coaja lamaie
  • 2 lg cu vf de cacao
  • 180 gr faina
  • 1 lgt pf de copt
  • 1 vf cutit praf de ghimbir macinat
  • un praf de sare
  • 200 gr zahar
  • o ciocolata neagra
  • facultativ un paharut cu zmeura si unul cu mure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata neagra:

Ouale si zaharul se bat spuma, adaugam uleiul si apoi iaurtul. Se cerne faina impreuna cu celelalte ingrediente uscate. Le adaugam in aluat si apoi urmeaza ciocolata cubulete. Incingem cuptorul la 180 de grade, se umplu formele pe jumatate, se pun fructe la mijloc si apoi iar aluat. Se dau 20 minute la cuptor, se face testul cu scobitoarea si daca sunt gata pe margine le scoatem. Chiar daca in mijloc nu s-au facut si pe margine sunt gata nu le mai tinem pentru ca se vor intari, briosele trebuie sa fie moi si pufoase nu uscate.


Toate ingredientele se lasa la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata