Briose cu ciocolata (reteta numarul 100)

de Ubulika in Prajituri, 11 Oct 2012 | 1587 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina 250
  • Unt topit – 110 g
  • Ciocolata – 100 g
  • Cacao – 2 lg
  • Praf de copt – 1 plic
  • Zahar – 150 g
  • 1 ou
  • Lapte batut – 250 ml
  • 1/4 lg sare
  • 1 lingură esenţă vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)
  • coajă de la 1 portocală
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata (reteta numarul 100):

Incingem cuptoru la 190 de grade.Amestecam intr-un vas adanc ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Amestecam bine cu o lingura.


Intr-un alt vas, amestecam ingredientele umede: laptele , untul topit, coaja de portocala, esenţa de vanilie si oul. Amestecam tot cu un tel.Punem ingredientele umede peste cele uscate si amestecam usor .


Punem bucati de ciocolata..si stafidele.


Ungem formele cu putin ulei ..eu am avut forme de hartie.Le punem intr-o tava si punem in fiecare aproximativ 3 linguri de coca..sa nu treaca mai mult de jumate.


Sa ramana cam 1-2 degete.


Se dau la cuptor cam 15-20 de minute..le verificam cu o scobitoare dupa 15 minute,daca iese curata briosele sunt gata.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Nu se foloseste mixerul şi nu se amesteca prea mult deoarece aluatul şi brioşele trebuie să rămână pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata (reteta numarul 100)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Ubulika 1

18.11.2012, 09:29

multumesc frumos

Valclaudia 1

18.11.2013, 06:05

la multi ani!!

Ubulika 1

03.12.2013, 16:18

multumesc:*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu vişine (reţetă de post)