Briose cu crema de ciocolata

de Miha in Prajituri, 17 Ian 2012 | 5097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 50 g lapte praf
  • 50 g amidon
  • 150 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • ~250 g crema de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar
  • 1 intaritor de frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de rom pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.



Separat amestecam faina cu laptele praf, amidonul, praful de copt si un praf de sare, apoi incorporam amestecul in crema de unt. Ciocolata se taie bucatele cu cutitul si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor cu o lingura.



Tava de briose o tapetam cu cosulete de hartie pentru briose. Punem compozitia cu o lingura, umpland cam 3/4 din inaltimea formei. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana se rumenesc.


Se scot pe un gratar si se lasa la racit.



Smantana pentru frisca se bate cu mixerul la viteza mica pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si intaritorul de frisca si se bate pana se intareste.



Punem in posh-ul pentru ornat cate o lingura de crema de ciocolata si cate una de frisca batuta, alternativ, apoi ornam briosele racite.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 12:29

ce frumoase sunt

Xandrinne 1

19.05.2014, 23:22

Ce frumusele sunt!!

-Licurici- 1

23.06.2015, 09:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu gem de prune