Briose cu crema de ness si dulceata de visine

de Rocsi in Prajituri, 1 Feb 2014 | 6731 vizualizari

 

Asa cum ne-am obisnuit, in fiecare week-end trebuie sa avem ceva dulce pregatit in casa. Nu facusem de ceva timp briose si parca as fi mancat aceste mici prajiturele. Umplute cu putina dulceata de visine, ornate cu o crema spumoasa de ness am obtinut un desert ideal, cel putin asta este parerea mea. Sa aveti un sfarsit de saptamana frumos si va invit la o briosa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 1/4 cana ulei
  • 3/4 cana zahar
  • 60 ml cafea preparata
  • 350-380 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru crema de ness:
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 linguri cu varf smantana pentru frisca
  • 4 lingurite pline cu miam miam cu vanilie
  • 1 lingurita ness
  • dulceata de visine
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de ness si dulceata de visine:

Briosele:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zahar cu pastai si zaharul pana ce, acesta din urma, se topeste. Punem uleiul in fir subtire, laptele si cafeaua rece.
Amestecam 300 gr faina cu praful de copt, adaugam treptat peste compozitia de mai sus pana obtinem consistenta unui aluat de chec. Eu am mai adaugam 60 gr faina in afara de cele 300 gr. La final incorporam coaja rasa de portocala.

In forme de silicon punem compozitie pe 3/4 si asezam formele pe o tava de aragaz. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute pana sunt rumene dar bine patrunse. Facem testul cu scobitoarea. Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Din aceasta compozitie am obtinut 20 de briose.

Dupa ce s-au racit le scobim putin in mijloc cu ajutorul unui mic cutit. Daca unele ies tuguiate, cum mi-au iesit mie, intai le taiem un capacel apoi le scobim.

Crema de ness:

Amestecam frisca lichida, smantana de la frigider si le mixam intai la viteza mica, apoi, cand incepe sa se intareasca la viteaza mare. Cand am obtinut o spuma adaugam miam miam cu vanilie, ness-ul si le amestecam usor cu o paleta de silicon. Unde am scobit briosele punem dulceata de visine.

Crema o punem intr-un pos si cu ajutorul sau ornam briosele. Le decoram dupa plac.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ness si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rame cu untura