Briose cu fructe de padure

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 12 Aug 2016 | 3187 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la draga de Camelia, care ma impresioneaza de fiecare data cu pozele si preparatele ei, chiar daca nu am timp mereu sa ii spun cat de mult o apreciez, insa eu m-am incapatanat sa inghesui aluatul in 12 forme pentru briose (pentru ca oamenii au de obicei o tava cu 12 forme), fara sa imi mai dau seama ca daca am adaugat si fructele, automat si-a marit volumul, si tot nu mi-a incaput in cele 12 forme pana la urma si mi-a si curs pe tava. Deci, dragilor, ar fi trebuit sa iasa vreo 15 briose, as zice eu, daca nu le inghesuiam. Sunt foarte pufoase si dragalase. Vi le recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • Briose:
  • 200 g fructe de padure + o lingura de faina;
  • 200 g unt;
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 200 g zahar;
  • un plic de zahar vanilat (8 g);
  • 200 g faina;
  • un plic de praf de copt (10 g).
  • Pentru decor:
  • circa 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 50 g fructe de padure.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fructe de padure:

Fructele de padure se spala si se lasa sa se scurga de apa.

Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana cand compozitia isi mareste considerabil volumul. Se incorporeaza treptat untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt.

Cele 200 g de fructe de padure se amesteca cu o lingura de faina, dupa care se amesteca cu aluatul.

Intr-o tava se aseaza formele de silicon pentru briose, dupa ce au fost unse cu unt. Se toarna aluatul in forme, lasand cel putin un cm pana la gura formelor deoarece briosele vor creste mult, iar daca le umpleti prea tare vor curge. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos si trec de testul scobitorii, apoi se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza frisca si cu ajutorul unui posh se orneaza briosele, apoi se decoreaza cu fructele de padure ramase, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

14.08.2016, 10:04

Ce frumusele sunt!

elucubratiiculinare 1

15.08.2016, 09:03

waw, ce dragalasenii

Merisor 1

16.08.2016, 13:52

Yummm, fix pe gustul meu!
Si ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu fructe de padure