Briose cu fulgi de ciocolata

de alinadelia in Prajituri, 14 Feb 2011 | 6052 vizualizari

 

Este o reteta de briose simpla, care se pregateste rapid, dar in acelasi timp delicioasa, preluata de la celebrul Jamie Oliver, dar adaptata putin.

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina pt. prajituri
  • 1 pliculet praf de copt
  • o jumatate de lingura bicarbonat de sodiu
  • 10 linguri unt (aprox. un pachet de 200 g, ceea ce ramane se poate folosi pt. a unge forma de briose)
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 360 ml iaurt simplu
  • apr. 50 g ciocolata de menaj
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fulgi de ciocolata:

Se preincalzeste cuptorul la foc mediu. Se unge cu unt sau cu ulei de masline forma pentru briose.


Se pregatesc intr-un bol faina, praful de copt si bicarbonatul si o jumatate de lingurita de sare. Intr-un alt bol, mai mare, se mixeaza untul cu zaharul, pana ce untul se topeste; se adauga ouale, pe rand, mixand in continuare pana ce se incorporeaza.


Se adauga jumatate din ingredientele uscate, mixand in continuare impreuna cu o treime din iaurt. Apoi amestecati cu o lingura-cu mixerul devine deja mai greu- cealalta jumatate din ingredientele uscate, urmata de o alta treime din iaurt. Amestecati ceea ce a mai ramas din ingredientele uscate si iaurt. Nu amestecati foarte mult. Razuiti in acest amestec fulgii de ciocolata.


Distribuiti in mod egal aluatul pentru briose in formele speciale si lasati la cuptor apr. 25-30 de minute, pana ce capata o culoare aurie spre maro. Dupa ce sunt gata, lasati sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

LUK 1

14.02.2011, 21:13

bune..bine ai venit

mirela0911 1

14.02.2011, 22:27

tare bune

adry88 1

11.05.2011, 20:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de iaurt cu rodie