Briose cu fulgi de ciocolata

de CameliaR in Dulciuri, 28 Mar 2016 | 4161 vizualizari

 

Am facut aceasta reteta acum ceva timp. Sa nu imi cereti ca nu mai am. :D Reteta am luat-o de la Jamila. Au iesit foarte gustoase si pufoase! 

 

INGREDIENTE

  • 240 gr faina
  • 2-3 oua
  • 150 gr de zahar
  • 150 gr fulgi de ciocolata
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 80 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingurita si jumatate praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fulgi de ciocolata:

Preparare briose:

Punem intr-un bol zaharul si untul moale. Le mixam aproximativ 5 minute. Dupa ce se omogenizeaza adaugam ouale. Le punem unul cate unul, si mixam dupa fiecare pana se incorporeaza in compozitie. Adaugam esenta de vanilie si mixam. Adaugam treptat jumatate din cantitatea de faina dupa ce am amestecat-o cu praful de copt.. Eu am pus cate o lingura si am mixat dupa fiecare. Turnam jumatate din cantitate de lapte (40 ml) si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam treptat 2-3 linguri de faina si mixam dupa fiecare. Adaugam sarea. Mixam. Incorporam si restul de faina. Adaugam si cantitatea ramasa de lapte. Omogenizam. Adaugam fulgii de ciocolata si mixam la viteza mica. Punem in tava pentru briose hartiutele. Adaugam cate 1 lingura de compozitie in fiecare hartiuta. Punem deasupra lor 3-4 chipsuri de ciocolata. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 175 grade C si o lasam pentru aproxmativ 20 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu capsuni si rubarba