Briose cu migdale, fara zahar

de Steffy in Mancare copii, 23 Apr 2015 | 4317 vizualizari

 

O noua reteta probata pe fetita mea de 13 luni....ea a gustat, noi le-am mancat pe nerasuflate.

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt Napolact 65 % grasime
  • 2 oua mari de tara
  • o banana mare, foarte coapta
  • 2 linguri cu varf de karob (pudra de roscove)
  • 70 g faina de ovaz
  • 50 g migdale macinate
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu migdale, fara zahar:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, sa poata fi mixat.

Dam drumul la cuptor si pregatim formele de briose, pe care le ungem cu unt. Eu am niste forme mari, nu sunt ca briosele clasice, micute. De aceea au iesit doar 5 briose uriase.

Mixam ingredientele, adaugandu-le pe rand, pana se face o compozitie omogena. 

Punem compozitia in forme si dam la cuptor pentru 20 minute. (5 minute focul tare, 15 minute lasam la foc mic).

Facem testul cu scobitoarea, le lasam sa se raceasca, apoi sunt numai bune de mancat.

Sa aveti succes la pitici cu briosele mici! :)

 

TIPS-URI

1

Pudra de roscove poate fi inlocuita cu 100 g zahar brun. Pentru a avea aceeasi culoare, adaugam o lingura de cacao neagra.

2

Faina de ovaz o puteti inlocui cu orice alta faina doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu migdale, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iaurt cu cereale si banane