Briose cu nuca si cacao

de Lau in Dulciuri, 16 Mai 2011 | 1753 vizualizari

 

reteta o am de la miha,ii multumesc au fost foarte bune

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • UMPLUTURA
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g cacao neagra
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si cacao:

Drojdia o amestecam cu o lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata. Punem maiaua peste faina si adaugam si restul de ingrediente, framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul


UMPLUTURA-nuca o amestecam cu cacao,zaharul si scortisoara


Scoatem aluatul pe masa unsor infainata si il impartim in 2, fiecare parte de aluat o intindem intr-o foaie dreptungiulara de cca 0,5 cm grosime


Ungem fiecare foaie cu unt moale, apoi presaram amestecul de nuca, presam putin cu mana apoi rulam cat mai strans


Cu ajutorul unui fir de ata taiem apoi rulourile de cca 2 degete grosime. Fiecare rulou il punem in forma de silicon. Lasam 15-20 min la crescut apoi dam la cuptorul incalzit la foc mediu pana se rumenesc

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Lau 1

16.05.2011, 21:29

kamy

LUK 1

16.05.2011, 23:10

ionela2682 1

17.05.2011, 11:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori