Briose cu nuca si cacao

de Lau in Dulciuri, 16 Mai 2011 | 1632 vizualizari

 

reteta o am de la miha,ii multumesc au fost foarte bune

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • UMPLUTURA
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g cacao neagra
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si cacao:

Drojdia o amestecam cu o lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata. Punem maiaua peste faina si adaugam si restul de ingrediente, framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

UMPLUTURA-nuca o amestecam cu cacao,zaharul si scortisoara

Scoatem aluatul pe masa unsor infainata si il impartim in 2, fiecare parte de aluat o intindem intr-o foaie dreptungiulara de cca 0,5 cm grosime

Ungem fiecare foaie cu unt moale, apoi presaram amestecul de nuca, presam putin cu mana apoi rulam cat mai strans

Cu ajutorul unui fir de ata taiem apoi rulourile de cca 2 degete grosime. Fiecare rulou il punem in forma de silicon. Lasam 15-20 min la crescut apoi dam la cuptorul incalzit la foc mediu pana se rumenesc

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Briose cu nuca si cacao-0
Briose cu nuca si cacao-1
Briose cu nuca si cacao-2
Briose cu nuca si cacao-3

COMENTARII (36)

Lau

Lau 1

16.05.2011, 21:29

kamy

LUK

LUK 1

16.05.2011, 23:10

ionela2682

ionela2682 1

17.05.2011, 11:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!