Briose cu unt si fructe

de BuburuzaBubu in Dulciuri, 8 Iun 2012 | 6274 vizualizari

 

Foarte Pufoase!!! Un mic dejun perfect pentru cine nu este la dieta :)

 

INGREDIENTE

  • 270 gr faina tip 550
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 50 gr unt (topit dupa care racit)
  • 1 ou plus un galbenus
  • 120 ml lapte
  • 35 gr zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de ulei
  • 100 gr unt (care a fost lasat la temperatura camerei cateva ore bune)
  • 10 buc. de zmeura si 10 afine
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu unt si fructe:

Prima data punem intr-un bol 100 gr unt (care a fost lasat la temperatura camerei cateva ore bune)cu 10 buc. de zmeura si 10 afine, tot-ul se amesteca cu o furculita cca 3 min dupa care il invelim in folie alimentara ca pe o bomboana fondata si il punem in frigider pana cand avem coapte briochele.

Punem faina intnr-un castron si facem o adancitura in mijloc,adaugam oul,unt,sare,zahar si drojdia pe care prima data am dizolvat-o in lapte.Amestecam bine toate ingredientele cca 5 min dupa care adaugam o lingurita de ulei si framantam din nou 3 min.Acoperim cu un prosop de bucatarie si se lasa  la crescut 1 ora.

Se adauga peste coca ultima lingurita de ulei si mai framantam inca 2-3 min. Presaram putina faina pe un blatul de lucru si formam 6 bile si le punem intr-o forma de muffins pe care am tapetat-o cu ulei si faina, se mai lasa la crescut inca 30 min. Se ung cu galbenus batut cu 1 lingura de apa rece.

Bagam tava  la cuptor in prealabil incins la 170C pentru 15 min. Reducem temeperatura la 150 C si mai lasam la copt inca 10 min.(facem testul scobitorii),se scoate din cuptor si se poate servi imediat cu unt sau gem de capsuni :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu unt si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Broscute cu nuca prajita