Briose cu unt si fructe

de BuburuzaBubu in Dulciuri, 8 Iun 2012 | 2847 vizualizari

 

Foarte Pufoase!!! Un mic dejun perfect pentru cine nu este la dieta :)

 

INGREDIENTE

  • 270 gr faina tip 550
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 50 gr unt (topit dupa care racit)
  • 1 ou plus un galbenus
  • 120 ml lapte
  • 35 gr zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de ulei
  • 100 gr unt (care a fost lasat la temperatura camerei cateva ore bune)
  • 10 buc. de zmeura si 10 afine
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu unt si fructe:

Prima data punem intr-un bol 100 gr unt (care a fost lasat la temperatura camerei cateva ore bune)cu 10 buc. de zmeura si 10 afine, tot-ul se amesteca cu o furculita cca 3 min dupa care il invelim in folie alimentara ca pe o bomboana fondata si il punem in frigider pana cand avem coapte briochele.


Punem faina intnr-un castron si facem o adancitura in mijloc,adaugam oul,unt,sare,zahar si drojdia pe care prima data am dizolvat-o in lapte.Amestecam bine toate ingredientele cca 5 min dupa care adaugam o lingurita de ulei si framantam din nou 3 min.Acoperim cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut 1 ora.


Se adauga peste coca ultima lingurita de ulei si mai framantam inca 2-3 min. Presaram putina faina pe un blatul de lucru si formam 6 bile si le punem intr-o forma de muffins pe care am tapetat-o cu ulei si faina, se mai lasa la crescut inca 30 min. Se ung cu galbenus batut cu 1 lingura de apa rece.


Bagam tava la cuptor in prealabil incins la 170C pentru 15 min. Reducem temeperatura la 150 C si mai lasam la copt inca 10 min.(facem testul scobitorii),se scoate din cuptor si se poate servi imediat cu unt sau gem de capsuni :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu unt si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

LUK 1

09.06.2012, 10:02

ce pufoase sunt

corina241 1

12.06.2012, 11:21

wow!!!!arata minunat

andreea_angelo 1

20.11.2012, 23:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase cu visine