Cornuri pufoase cu gem de cirese

de - Andreea - in Dulciuri, 13 Iun 2015 | 3836 vizualizari

 

Ideale dimineata alaturi de un pahar cu lapte ...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri cu zahar alb
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 2 galbenusuri de ou
  • 5 linguri cu ulei
  • 300 ml lapte

Pentru uns : un ou

Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu gem de cirese:

Punem intr-un pahar drojdia uscata, zaharul,150 ml lapte caldut si 2-3 linguri cu faina. Amestecam usor si lasam la dospit circa 10 minute. Pana ce drojdia s-a umflat si a facut spuma.


Intr-un castron punem restul de faina, sarea, restul de zahar, galbenusurile de ou, restul de lapte caldut, uleiul si drojdia.


Incepem sa framantam aluatul pana ce obtinem un aluat nelipicios .Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina.Daca insa este mult prea tare adaugati un plus de lapte.


Dupa ce am framantat aluatul, acoperim castronul cu un prosop curat sau cu pelicula alimentara si lasam la dospit circa o ora.


Cand aluatul si-a dublat volumul il mai framantam putin si il impartim in doua parti .


Luam prima parte de aluat , asezam pe masa de lucru presarata cu faina.Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem sub forma unui disc.Inlaturam aluatul in exces.


Discul astfel obtinut il taiem in opt triunghiuri egale.


La mijlocul fiecarui triunghi punem gem de cirese si rulam de la capatul exterior spre centru si intoarcem putin la capete cornurile astfel obtinute.


La fel procedam cu restul de aluat.


Tapetam o tava cu hartie de copt (sau ungem cu unt si tapetam cu faina) si asezam cornurile.


Ungem cu ou bautut si dam tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce cornurile s-au rumenit frumos la suprafata .


Se scot pe un platou (dupa preferinta se pot pudra cu zahar pudra) si servim.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Gemul de cirese poate fi inlocuit cu orice alt tip de gem .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

- Andreea - 1

16.06.2015, 20:20

Rahela Velicu 1

05.01.2017, 00:56

- Andreea - 1

10.01.2017, 19:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
TORT DE FRUCTE "CARLA"