Cornuri pufoase cu gem de cirese

de Andreea Caroline in Dulciuri, 13 Iun 2015 | 2350 vizualizari

 

Ideale dimineata alaturi de un pahar cu lapte ...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri cu zahar alb
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 2 galbenusuri de ou
  • 5 linguri cu ulei
  • 300 ml lapte

Pentru uns : un ou

Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu gem de cirese:

Punem intr-un pahar drojdia uscata, zaharul,150 ml lapte caldut si 2-3 linguri cu faina. Amestecam usor si lasam la dospit circa 10 minute. Pana ce drojdia s-a umflat si a facut spuma. 

Intr-un castron punem restul de faina, sarea, restul de zahar, galbenusurile de ou, restul de lapte caldut, uleiul si drojdia.

Incepem sa framantam aluatul pana ce obtinem un aluat nelipicios .Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina.Daca insa este mult prea tare adaugati un plus de lapte.

Dupa ce am framantat aluatul, acoperim castronul cu un prosop curat sau cu pelicula alimentara si lasam la dospit circa o ora. 

Cand aluatul si-a dublat volumul il mai framantam putin si il impartim in doua parti . 

Luam prima parte de aluat , asezam pe masa de lucru presarata cu faina.Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem sub forma unui disc.Inlaturam aluatul in exces. 

Discul astfel obtinut il taiem in opt triunghiuri egale. 

La mijlocul fiecarui triunghi punem gem de cirese si rulam de la capatul exterior spre centru si intoarcem putin la capete cornurile astfel obtinute. 

La fel procedam cu restul de aluat. 

Tapetam o tava cu hartie de copt (sau ungem cu unt si tapetam cu faina) si asezam cornurile.

Ungem cu ou bautut si dam tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce cornurile s-au rumenit frumos la suprafata .

Se scot pe un platou (dupa preferinta se pot pudra cu zahar pudra)  si servim. 

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Gemul de cirese poate fi inlocuit cu orice alt tip de gem .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Andreea Caroline 1

16.06.2015, 20:20

noiinbucatarie 1

05.01.2017, 00:56

Andreea Caroline 1

10.01.2017, 19:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!