Cornuri pufoase cu gem de cirese

de - Andreea - in Dulciuri, 13 Iun 2015 | 7940 vizualizari

 

Ideale dimineata alaturi de un pahar cu lapte ...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri cu zahar alb
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 2 galbenusuri de ou
  • 5 linguri cu ulei
  • 300 ml lapte

Pentru uns : un ou

Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu gem de cirese:

Punem intr-un pahar drojdia uscata, zaharul,150 ml lapte caldut si 2-3 linguri cu faina. Amestecam usor si lasam la dospit circa 10 minute. Pana ce drojdia s-a umflat si a facut spuma. 

Intr-un castron punem restul de faina, sarea, restul de zahar, galbenusurile de ou, restul de lapte caldut, uleiul si drojdia.

Incepem sa framantam aluatul pana ce obtinem un aluat nelipicios .Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina.Daca insa este mult prea tare adaugati un plus de lapte.

Dupa ce am framantat aluatul, acoperim castronul cu un prosop curat sau cu pelicula alimentara si lasam la dospit circa o ora. 

Cand aluatul si-a dublat volumul il mai framantam putin si il impartim in doua parti . 

Luam prima parte de aluat , asezam pe masa de lucru presarata cu faina.Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem sub forma unui disc.Inlaturam aluatul in exces. 

Discul astfel obtinut il taiem in opt triunghiuri egale. 

La mijlocul fiecarui triunghi punem gem de cirese si rulam de la capatul exterior spre centru si intoarcem putin la capete cornurile astfel obtinute. 

La fel procedam cu restul de aluat. 

Tapetam o tava cu hartie de copt (sau ungem cu unt si tapetam cu faina) si asezam cornurile.

Ungem cu ou bautut si dam tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce cornurile s-au rumenit frumos la suprafata .

Se scot pe un platou (dupa preferinta se pot pudra cu zahar pudra)  si servim. 

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Gemul de cirese poate fi inlocuit cu orice alt tip de gem .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure