Tarta cu dovleac - bostan

de nilgun in Dulciuri, 19 Oct 2013 | 1828 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de tarta

  • 500 gr. faina
  • 200 gr.unt
  • 2oua
  • 2 galbenusuri
  • jumatate de lamaie
  • 200 gr. zahar
  • zahar vanilat- 1 pliculet

Pentru pireul de dovleac

  • 1 cana mare de piure de dovleac
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte
  • 1 ceasca zahar
  • ghimbir macinat- jumatate de lingurita
  • scortisoara- 1 lingurita
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2-3 linguri de faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac - bostan:

Dovleacul il curatam, il taiem felii si il punem intr-o tava cu hartie de copt la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora.


Intre timp ne ocupam de aluatul de tarta. Untul il topim la microunde. Faina o punem intr-un castron, punem apoi zaharul, ouale si galbenusurile, coaja de lamaie, zaharul vanilat si untul topit si framantam un aluat. Se pune in folie alimentara si se da la frigider.


Intre timp pregatim si piureul de dovleac . Doveacul copt il blenduim ca pentru piure, punem toate ingredientele si facem un piure aromat si bun.


Scoatem aluatul, intindem o foaie cu care imbracam si peretii vasului in care vom coace tarta.Facem gaurele cu furculita. Punem piureul de dovleac, deasupra am pus si aluat in forme de inimioare, si dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute, cuptorul fiind foarte incins dinainte de la coptul dovleacului.


Taiem felii si mancam.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac - bostan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 16:37

mmm...delicioasa

nilgun 1

05.11.2013, 19:01

multumesc

-Licurici- 1

07.04.2017, 08:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac