Tarta cu dovleac - bostan

de nilgun in Dulciuri, 19 Oct 2013 | 1579 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de tarta

  • 500 gr. faina
  • 200 gr.unt
  • 2oua
  • 2 galbenusuri
  • jumatate de lamaie
  • 200 gr. zahar
  • zahar vanilat- 1 pliculet

Pentru pireul de dovleac

  • 1 cana mare de piure de dovleac
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte
  • 1 ceasca zahar
  • ghimbir macinat- jumatate de lingurita
  • scortisoara- 1 lingurita
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2-3 linguri de faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac - bostan:

Dovleacul il curatam, il taiem felii si il punem intr-o tava cu hartie de copt la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora.


Intre timp ne ocupam de aluatul de tarta. Untul il topim la microunde. Faina o punem intr-un castron, punem apoi zaharul, ouale si galbenusurile, coaja de lamaie, zaharul vanilat si untul topit si framantam un aluat. Se pune in folie alimentara si se da la frigider.


Intre timp pregatim si piureul de dovleac . Doveacul copt il blenduim ca pentru piure, punem toate ingredientele si facem un piure aromat si bun.


Scoatem aluatul, intindem o foaie cu care imbracam si peretii vasului in care vom coace tarta.Facem gaurele cu furculita. Punem piureul de dovleac, deasupra am pus si aluat in forme de inimioare, si dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute, cuptorul fiind foarte incins dinainte de la coptul dovleacului.


Taiem felii si mancam.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac - bostan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (33)

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 16:37

mmm...delicioasa

nilgun 1

05.11.2013, 19:01

multumesc

-Licurici- 1

07.04.2017, 08:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovleac