Praline de ciocolata umplute cu crema de ness - Valentine`s day

de adela1981 in Dulciuri, 14 Feb 2012 | 3179 vizualizari

 

Eu am o forma cu inimioare, 6 la numar, atatea inimioare mi-au iesit si 3 bucati intr-o forma de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciocolata  cu lapte  
  • 2-3 linguri de ulei
  • Umplutura:  
  • 100 gr crema nugat ( Finetti )  
  • 1 ness cafe Brasero (3in 1)
  • 1 lingura unt  
  • 5 linguri frisca
  • 2 linguri de nuca prajita si maruntita  
  • Decor:  
  • 1 lingura cacao
  • 5-6 capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline de ciocolata umplute cu crema de ness - Valentine`s day:

Nu e mare filozofie, doar migala multa si multaaaa ciocolata, peste tot :))).


In primul rand pregatim crema, amestecam crema de nugat cu frisca, batem bine, apoi adaugam nessul. Amestecam bine sa dizolvam nessul, apoi adaugam untul si nuca maruntita. Topim ciocolata cu uleiul, nu folosesc unt fiindca am patitt-o si s-a facut praf ciocolata, deci cel mai bine e cu ulei :) si turnam cate putin in fiecare forma si plimbam ciocolata pe peretii formei, eu am incercat pe doua forme, prima data.


Eu am pus formele in congelator sa mearga treaba mai repede :) aveti grija ca peretii sa nu fie subtiri, fiinca atunci cand scoti din forma riscati sa se rupa. Am scos din congelator si am pus crema, nu foarte multa, ca atunci cand torni ciocolata sa fie la un nivel cu forma si am turnat ciocolata sa acopere crema. Am introdus iar forma la congelator si am lasat 10 min.


Dupa acea am scos forma, am rasturnat pe un platou si am lobit potin forma cu cutitul, au iesit perfecte, ma gandeam ca nu iasa :) si iar trebuie sa topesc ciocolata si sa gasesc o alta modalitate. Asa am procedat si cu urmatoarele bucati. Se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu capsuni trase in ciocolata, o combinatiedelicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Praline de ciocolata umplute cu crema de ness - Valentine`s day" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

iri_iri 1

14.02.2012, 20:24

buneeeeeeeeeee

mirela0911 1

14.02.2012, 22:25

Ooooo ce bune mai sunt!

diana_k 1

15.02.2012, 11:06

frumoase si foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Praline de ciocolata