Briose de Craciun

de ioana31 in Prajituri, 19 Dec 2011 | 2071 vizualizari

 

Hei toata lumea!!Sunt noua in acest univers culinar si vreau sa incep cu ceva dulce si bun de pus sub brad pentru Mosu'! Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte degresat
  • 100 gr unt 
  • 450 gr faina
  • 150 gr zahar(daca va place mai dulce puteti pune 200 gr)
  • o jumatate de lingurita scortisoara macinata
  • un pumn de nuci
  • Jumatate plic praf de copt
  • 50 gr cacao(eu nu am pus ca nu am avut, dar cred ca e foarte bun ) 
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de Craciun:

1. Se amesteca faina cu untul batut si cu zaharul pana se omogenizeaza.


2. Se adauga pe rand laptele si se amesteca din nou.


3. Se adauga oul intreg si se omogenizeaza.


4. Se adauga praful de copt si (pentru aspect)se stinge.


5. Se amesteca impreuna cu praful de cacao, nucile taiate marunt si scortisoara.


6. Se toarna in tava speciala si se lasa la cuptor pentru 20-30 min la 180 grade.

 

TIPS-URI

1

puteti folosi fustite speciale pentru briose gasite la Metro sau Real, dar se pot  inlocui cu hartie de copt

2

se poate presara zahar praf la sfarsit peste ele(mai mult pentru aspect)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Lau 1

20.12.2011, 08:08

bun venit

MotanLaOale 1

20.12.2011, 08:36

gaby_gabytza 1

20.12.2011, 16:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pariziene cu brânză dulce

de RODIMUR 5

ieri la 23:57

Fursecuri  cu unt de arahide si ciocolata

de Lau 9

ieri la 16:57

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

ieri la 15:40

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cacao