Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide

de Panacris in Dulciuri, 27 Ian 2017 | 1054 vizualizari

 

Un alt desert bazat pe albușuri.
 
P.S. Am plecat de la o minunată reteță a Mihaelei Simiuc.
 
http://www.dulciurifeldefel.ro/briose-din-albusuri-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • 10 bucăți albuș de ou 
  • 10 linguri zahăr tos 
  • 5 linguri ulei de nucă 
  • 4 linguri arahide măcinate 
  • ½ linguriță esență de vanilie 
  • ½ linguriță sare de mare 
  • 1 plic praf de copt 
  • 4 linguri pudră de cacao 
  • 4 linguri stafide și merișoare 
  • arahide nesărate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide:

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.


Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.


Se presară arahidele măcinate, făina cernută împreună cu praful de copt.


Se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de sus în joc.


Apoi se adaugă merișoarele și stafidele, amestecându-se până ce se înglobează.


Un sfert din compoziția rezultată se pune într-un bol, se adaugă pudra de cacao și se amestecă ușor, până ce se înglobează.


În forme special pentru brioșe, tapetate cu hârtie sau unse cu puțin unt și făină, se adaugă câte o lingură de compoziția albă, apoi una din cea cu cacao.


Deasupra se ornează cu alune.


Se pun la copt în cuptor la foc mediu, cca. 150 grade, cca. 40 de minute, până ce se rumenesc și trec testul scobitorii.


Se scot brioșele din forme și se lasă la răcit, pe un grătar, apoi se pudrează cu zahăr praf.



Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

27.01.2017, 21:03

Minunate!

Bucataras Diana 1

27.01.2017, 22:44

Yammy

-Marius- 1

28.01.2017, 08:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca