Briose tiramisu cu ciocolata si capsuni

de RuxyRux in Prajituri, 11 Mai 2011 | 4609 vizualizari

 

Ce sa faci atunci cand ai pofta de tiramisu, dar parca ai manca si o ciocolata si in acelasi timp esti cu gandul la niste capsuni delicioase? Le combini pe toate intr-o briosa delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Briose:
  • 3 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 5 linguri de lichior cafea( eu am avut Galla)
  • 2 pliculete vanilie
  • 2 pliculete ness amigo
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr unt
  • 1 ciocolata neagra 75%
  • 1 cana si jumatate de faina( ca masura cana de lapte)
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida 
  • 250 mascarpone 
  • 5 linguri lichior cafea 
  • 5 linguri de zahar brun
  •  1 caserola de capsuni
  •  o cana de cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose tiramisu cu ciocolata si capsuni:

Briose:

Punem la mixer ouale si le batem foarte bine cu zaharul, adaugam vanilia, apoi untul si ciocolata topite, lichiorul de cafea, nessul si apoi faina si praful de copt.

Umplem formele de briose ( cam 3/4) si le coacem la cuptorul incins in prealabil.

Le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le decupam un capacel.

Intre timp cat briosele stau la cuptor, ne ocupam de crema:

Batem frisca cat sa se lege apoi adaugam mascarpone, zaharul si foarte usor incorporam lingura cu lingura lichiorul de cafea.

O dam la rece pana se racesc si briosele.

Taiem felii capsunile.

In cafeaua fierbinte scufundam briosele nu pentru multa vreme. Le punem pe platou.

Asezam un strat de crema peste briose, apoi deasupra capsunile, capacelul, si ornam cu crema si un mot de capsuni.

Desigur decorul poate fi ales dupa imaginatia personala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose tiramisu cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amandina cu crema caramel