Briose tiramisu cu ciocolata si capsuni

de RuxyRux in Prajituri, 11 Mai 2011 | 2591 vizualizari

 

Ce sa faci atunci cand ai pofta de tiramisu, dar parca ai manca si o ciocolata si in acelasi timp esti cu gandul la niste capsuni delicioase? Le combini pe toate intr-o briosa delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Briose:
  • 3 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 5 linguri de lichior cafea( eu am avut Galla)
  • 2 pliculete vanilie
  • 2 pliculete ness amigo
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr unt
  • 1 ciocolata neagra 75%
  • 1 cana si jumatate de faina( ca masura cana de lapte)
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida 
  • 250 mascarpone 
  • 5 linguri lichior cafea 
  • 5 linguri de zahar brun
  •  1 caserola de capsuni
  •  o cana de cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose tiramisu cu ciocolata si capsuni:

Briose:


Punem la mixer ouale si le batem foarte bine cu zaharul, adaugam vanilia, apoi untul si ciocolata topite, lichiorul de cafea, nessul si apoi faina si praful de copt.


Umplem formele de briose ( cam 3/4) si le coacem la cuptorul incins in prealabil.


Le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le decupam un capacel.


Intre timp cat briosele stau la cuptor, ne ocupam de crema:


Batem frisca cat sa se lege apoi adaugam mascarpone, zaharul si foarte usor incorporam lingura cu lingura lichiorul de cafea.


O dam la rece pana se racesc si briosele.


Taiem felii capsunile.


In cafeaua fierbinte scufundam briosele nu pentru multa vreme. Le punem pe platou.


Asezam un strat de crema peste briose, apoi deasupra capsunile, capacelul, si ornam cu crema si un mot de capsuni.


Desigur decorul poate fi ales dupa imaginatia personala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose tiramisu cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

gaby_gabytza 1

02.09.2011, 17:19

ce bunatate

RuxyRux 1

05.09.2011, 21:53

babyyy...ce simpatica esti

RuxyRux 1

05.09.2011, 21:53

antici_gabytza, multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

O pizza de te lingi pe degete
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire