Briose umplute si glazurate

de Valclaudia in Dulciuri, 1 Dec 2016 | 429 vizualizari

 

INGREDIENTE

Briose:

  • 5 oua de casa
  • un praf de sare
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri capucino Milka de la Jacobs
  • 7 linguri faina alba

Umplutura:

  • 2 albusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 270 zahar pudra
  • un praf de sare
  • 50 gr. lapte praf
  • 50 gr. caju crud macinat
  • 100 gr. seminte de canepa decorticate
  • 2 linguri gris

Glazura:

  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 3 linguri frisca
  • bombonele de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umplute si glazurate:

Mai intai preparam umplutura. Batem spuma albusurile cu praful de sare si zaharul pudra si cel vanilat;


Adaugam semintele de canepa si caju macinat, iar la final grisul.


Preincalzim cuptorul la 180 grade C.


Separam ouale.


Albusurile se bat spuma cu praful de sare.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de capucino si praful de copt pana isi dubleaza volumul.


Picuram uleiul mixand incontinuu, apoi adaugam apa minerala.


In compozitia astfel obtinuta, se incorporeaza alternativ spuma din albusuri si faina proaspat cernuta.


Asezam hartiute pentru briose in formele de silicon.


In fiecare forma, punem cate o lingura din compozitie, apoi la mijloc, punem 1 lingurita de umplutura, iar la final peste aceasta adaugam in fiecare forma inca o lingura de compozitie pentru a acoperi umplutura.


Dam tava la cuptor, folosim functia de coacere cu ventilatie pentru 35 minute.


Scoatem tava din cuptor, apoi briosele coapte din formele de silicon si le lasam la racit.


Topim ciocolata in cateva linguri de frisca lichida, glazuram briosele si le decoram cu bombonele colorate.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute si glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

merisor 1

02.12.2016, 09:29

Gherca Daniela 1

02.12.2016, 16:52

mmm bune, bune!

noiinbucatarie 1

05.12.2016, 16:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase