Broscute cu nuca

de diaconta in Dulciuri, 26 Dec 2016 | 562 vizualizari

 

Nu prea am vrut să mai fac nimic dulce, prea am abuzat la capitolul acesta .
Totuşi nu am rezistat ispitei de a încerca aceste prăjiturele şi bine am făcut pentru că au ieşit foarte bune, fragede şi nu prea dulci, având consistenţa aluatului de foietaj.
In plus, este o reţetă foarte simplă. Eu nu am avut răbdare şi le-am făcut mai mari, probabil ar fi fost mai aspectuoase dacă erau mai mititele.
Si dacă tot le-am testat, le-am înscris la capitolul “ bunătăţi pentru colindători”,sun sigură că le vor fi pe plac.

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de aluat:

  • 100 g untura (sau unt gras)
  • 200 g smântâna 20% grasime
  • 3 galbenusuri de ou
  • 330 -350 g faina
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 100 g unt moale pentru uns foaia

Pentru umplutura:

  • 3 albusuri de ou
  • 4 linguri zahar
  • 150 g nuca macinata

Zahar pentru pudrat

Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Broscute cu nuca:


Pentru aluat am amestecat toate ingredientele,mai putin cele 100 g de unt.



Pentru început puneti doar 330 g faina,mai adaugati daca este necesar.



Când am obtinut o compozitie omogena,am împatit aluatul în trei,apoi l-am lasat la frigider jumatate de ora pentru ca se va întinde mai usor.



Apoi am întins fiecare bucata de aluat în forma dreptunghiulara si am uns cu untul moale.



Foaia se întinde cât mai subtire posibil ,având grija sa nu se rupa la uns.



Am rulat strâns fiecare foaie,am acoperit cu o folie alimentara si am lasat la frigider câteva ore,ideal ar fi peste noapte.



Inainte de a scoate aluatul de la frigider,am pregatit umplutura.



Am mixat albusurile,am adaugat zaharul si apoi am încorporat nuca prajita si macinata.



Am scos pe rând rulourile de aluat de la frigider.Am taiat fiecare bucata în aproximativ 10 bucati.



Daca le faceti mai mici.puteti sa le taiati în 15-20 de bucati.



Am întins fiecare bucata taiata în forma dreptunghiulara,am pus umplutura,apoi am rasucit capetele lasând sa se vada umplutura la mijloc.



Le-am asezat într-o tava tapetata cu hârtie de copt.Le-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute sau pâna se rumenesc usor.



Le-am lasat sa se raceasca,apoi le-am pudrat cu zahar.



S-aveţi poftă !!!











 
Daca ti-a placut reteta noastra "Broscute cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

diaconta 1

29.12.2016, 13:50

Rocsi,pai de-astea se pot manca multe ca nu sunt nici prea dulci,nici cremoase

diaconta 1

29.12.2016, 13:50

Mihaela,poate pentru ca nu sunt verzi ci palide cum a zis Cleme ))
Or fi bolnave broastele mele

kytz 1

30.12.2016, 20:50

foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice