Brownie cu piersici

de Tabita _ in Prajituri, 2 Iun 2013 | 3794 vizualizari

 

Aspectuasa, delicioasa si oricand surprinzatoare, cam asa pot descrie aceasta minunata prajitura. Ideea provine de la Stefania Motta. Reteta originala era cu caise. Este tare buna. Merita incercata! Tava folosita 24 x 24

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 3 oua
  • 6 linguri cacao
  • 3 linguri de ciocolata sfaramata
  • 200g iaurt natural (preferabil cu cacao)
  • un praf de copt
  • o praf de sare
  • 4 jumatati de piersici din compot
  • 2-3 linguri zahar brun (eu am pus putina cacao) de presarat pe tava
  • unt pentru uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu piersici:

Prepararea aluatului: Untul se freaca bine cu zaharul pana devine ca o crema. Se adaugagalbenusurile unul cate unul pana la integrarea completa. Se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se adauga iaurtul si ciocolata.

Separat, albusurile se bat spuma cu un praf de sare dupa care se incorporeaza in aluat, amestecand usor cu o lingura de jos in sus pana cand rezulta un amestec omogen. Tava se unge bine cu unt si se presara zahar brun.

Apoi se aseaza jumatatile de piersici la o distanta egala una de cealalta, cu partea in care a fost samburele in jos. Compozitia se rastoarna peste caise. Tava se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35 de minute. Prajitura nu trebuie lasata prea mult in cuptor, ca sa nu se usuce. Se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste.

Apoi, se rastoarna pe o alta tava cu caisele in sus si se taie patrate in asa fel incat caisele sa fie plasate in centrul fiecarei negrese.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi in loc de piersici caise.

2

Se pot decora cu frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Tabita _ 1

03.06.2013, 23:09

Multumesc Liliana

bucatarie_marocana 1

06.06.2013, 08:49

arata frumos si gustos

Tabita _ 1

06.06.2013, 09:22

Multumesc Amina!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu cremă de brânză