Brownie cu piersici

de - TABITA - in Prajituri, 2 Iun 2013 | 1325 vizualizari

 

Aspectuasa, delicioasa si oricand surprinzatoare, cam asa pot descrie aceasta minunata prajitura.
Ideea provine de la Stefania Motta. Reteta originala era cu caise. Este tare buna. Merita incercata!
Tava folosita 24 x 24

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 3 oua
  • 6 linguri cacao
  • 3 linguri de ciocolata sfaramata
  • 200g iaurt natural (preferabil cu cacao)
  • un praf de copt
  • o praf de sare
  • 4 jumatati de piersici din compot
  • 2-3 linguri zahar brun (eu am pus putina cacao) de presarat pe tava
  • unt pentru uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu piersici:

Prepararea aluatului: Untul se freaca bine cu zaharul pana devine ca o crema. Se adaugagalbenusurile unul cate unul pana la integrarea completa. Se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se adauga iaurtul si ciocolata.


Separat, albusurile se bat spuma cu un praf de sare dupa care se incorporeaza in aluat, amestecand usor cu o lingura de jos in sus pana cand rezulta un amestec omogen. Tava se unge bine cu unt si se presara zahar brun.


Apoi se aseaza jumatatile de piersici la o distanta egala una de cealalta, cu partea in care a fost samburele in jos. Compozitia se rastoarna peste caise. Tava se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35 de minute. Prajitura nu trebuie lasata prea mult in cuptor, ca sa nu se usuce. Se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste.


Apoi, se rastoarna pe o alta tava cu caisele in sus si se taie patrate in asa fel incat caisele sa fie plasate in centrul fiecarei negrese.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi in loc de piersici caise.

2

Se pot decora cu frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (54)

- TABITA - 1

03.06.2013, 23:09

Multumesc Liliana

bucatarie_marocana 1

06.06.2013, 08:49

arata frumos si gustos

- TABITA - 1

06.06.2013, 09:22

Multumesc Amina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!