Brownies cu cirese si sos de ciocolata

de daniastefania in Prajituri, 5 Iun 2015 | 915 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru prajitura:

  • 100 gr ciocolata aerata cu lapte
  • 150 gr unt
  • 30 gr cacao
  • 125 gr faina
  • 3 oua
  • 150 gr zahar plus 3 linguri
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 gr cirese

Pentru sosul de ciocolata:

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies cu cirese si sos de ciocolata:

Primata data topim untul cu ciocolata pe bain-marie, apoi lasam la racit. Ciresele se spala bine, se scot samburii si se fierb 10 minute cu 3 linguri de zahar, apoi se lasa la racit. Ouale se mixeaza cu zaharul ramas pana se spumeaza. Se adauga amestecul de ciocolata, treptat, amestecand continuu. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si cacao. Se amesteca bine apoi se adauga ciresele (cu sos cu tot). Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 25-30 minute. Se face proba scobitorii. Se lasa la racit in tava.


Facem si sosul de ciocolata. Se pune pe foc frisca cu ciocolata si se amesteca la foc mic pana se topeste ciocolata. Taiem prajitura patratele si punem peste, din belsug, sos de ciocolata. O bunatate, care se topeste in gura. Sper sa va placa si voua!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce ciocolata va place

2

Aveti grija sa nu lasati prajitura mai mult in cuptor, se usuca prea tare si nu mai e asa buna. Trebuie sa fie aerata si suculenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies cu cirese si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

daniastefania 1

05.06.2015, 17:02

Multumesc!

Rocsi 1

05.06.2015, 18:54

Iau si eu doua bucatele!

mirela0911 1

07.06.2015, 14:30

Mai ai!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura RIGO-JANCSI