Budinca de cartofi cu branza de vaca

de AlinaL in Mancare copii, 26 Ian 2010 | 20001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi
  • 4 oua
  • 1 cana cu smantana
  • 5 linguri branza de vaci
  • 2 linguri telemea rasa
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu branza de vaca:

Cartofii se spala si se fierb cu coaja. Dupa ce au fiert , se paseaza cu furculita  bine-bine si se amesteca impreuna cu branza de vaca, telemeaua, untul, galbenusurile, smantana si faina.

Atentie la branza, ea nu trebuie sa fie prea zemoasa.

Se bat albusurile spuma si se adauga in compozitie.Se unge vasul de yena cu unt, se toarna compozitia in vas si se da la cuptor pentru 40-45 minute. Inainte de taiere, trebuie sa fie mai mult rece decat calda.

Se mai poate adauga 1/2 legatura de marar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Budinca de cartofi cu branza de vaca-0
Budinca de cartofi cu branza de vaca-1
Budinca de cartofi cu branza de vaca-2
Budinca de cartofi cu branza de vaca-3
Budinca de cartofi cu branza de vaca-4

COMENTARII (11)

elena1988

elena1988 1

02.02.2011, 15:59

andrei_georgiana_1988

andrei_georgiana_1988 1

18.06.2013, 08:18

curiozitatea mea ar fi daca as putea folosii si cartofi noi sau trebuiesc neaparat dintr`aceia vechi?

AlinaL

AlinaL 1

24.06.2013, 16:14

Nu am facut cu cartofi noi si nu stiu cum iese. Nu cred ca as risca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!