Budincă de ciocolată cu portocale

de madi_marin in Dulciuri, 29 Oct 2011 | 2349 vizualizari

 

Mie mi se pare delicioasă combinaţia asta acum cand afară e frig. Nu stiu de ce....Azi mi s-a făcut poftă de ceva usor de facut şi mai uşor de mâncat. Aşa că am ales budincuţa asta delicioasă....

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 200 ml suc de portocale
  • 4 linguri cu zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 lingură cu amidon
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 1 lingură cu cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de ciocolată cu portocale:

Laptele şi sucul se pun la foc mic sa se înfierbânte. Se pune şi ciocolata să se topească în acest amestec.


Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul.Se adaugă şi cacaoa dizolvată în puţină apă fierbinte.


Cand lichidul fierbe se adaugă amestecul de gălbenuşuri. Se amestecă repede până se îngroaşă. Se da la răcit acoperind budinca cu o folie de plastic ca să nu facă crustă.


Se serveşte în cupe ornată cu ciocolată rasă sau frişcă.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit suc de portocale de la cutie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de ciocolată cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

diaconta 1

17.05.2015, 20:12

Gabrielasfechis,in cazul acesta,amidonul are rolul de a ingrosa compozitia deci o poti inlocui cu faina,in nici un caz cu bicarbonat sau amoniu ,care sunt agenti de crestere.

gabrielasfechis 1

19.05.2015, 15:38

multumesc am luat amidon , vreau sa o incerc saptamana asta

Ancutsa 1

05.10.2016, 16:11

Delicioasa! Si mai ales, te inveseleste un pic pe vremea asta ploioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine