Budinca de gris

de ralu_ca in Prajituri, 27 Mai 2015 | 3434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri cu gris
  • 2 lingura cu pesmet
  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • unt pentru uns forma
  • Pentru sirop
  • 1 l lapte
  • zeama de la o lamaie
  • 2-3 linguri cu zahar
  • Ornat: cu ce va place
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Am separat albusurile de galbenusuri, apoi am mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata. Se adaugazaharul in ploaie, pana cand se obtine o spuma densa. Am incorporat apoi galbenusurile unul cate unul dupa care tot in ploaie adaug pesmetul si grisul. La final adaugam zaharul vanilat, coaja de lamaie si cateva picaturi de esenta de vanilie.

Se amesteca pana obtinem o crema omogena.

Un vas de yena se unge cu putin unt si turnam compozitia de mai sus.Am dam la cuptorul preincalzit si lasam approx 40 de minute.

Intre timp preparam siropul:amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote pana ce zaharul se topeste. Cand budinca este gata facuta (facem testul scobitorii) o scoatem din cuptor, o lasam in vasul ei si turnam peste ea, treptat, siropul de mai sus .Cand budinca va absorbi tot siropul, lasam sa se raceasca si apoi dam la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ecler la tava