Fursecuri-bufniţă

de simonacallas in Prajituri, 22 Feb 2014 | 2344 vizualizari

 

O reteta simpla si pe gustul copiilor.

 

INGREDIENTE

  •  2 ouă
  •  250g unt la temperatura camerei
  •  300g zahăr tos
  •  400g făină
  •  3 linguri de cacao (opţional)
  •  1 linguriţă praf de copt
  •  o lămâie (coaja + sucul)
  •  arome după preferinţe: esenţă de vanilie, rom, portocale etc.
  •  migdale întregi
  •  cuişoare de ciocolată
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri-bufniţă:

Făina se cerne împreună cu praful de copt (şi cu 3 linguri de cacao, pentru fursecurile de ciocolată). Untul se bate spumă cu zahărul, se adaugă ouăle pe rând, apoi coaja şi sucul de lămâie, aromele (eu am pus 2 linguri de ulei de cocos). Ingredientele uscate se combină uşor cu mixtura cremoasă. Va rezulta un aluat sfărâmicios. Aluatul se pune pe planşetă şi se mai frământă cu mâna. Se înfăşoară în folie alimentară şi se pune la frigider minim o oră.


Aluatul se întinde într-un strat gros de circa ½ cm şi se decupează cu un decupător sau cu un pahar. Nu se mai adaugă făină. Se formează ochii din biluţe din aluat şi în mijlocul lor se înfige un cuişor de ciocolată. Ciocul e format dintr-o migdală (pentru bufniţele albe am pus migdale cu coajă, pentru cele negre migdale fără coajă). Crestăturile de pe margini le-am făcut cu o furculiţă şi cu muchia unei linguriţe. Se coc în tava tapetată cu hârtie cerată, 15 minute la foc mediu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri-bufniţă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

24.02.2014, 18:00

foarte faine!bine ai venit

Andreea Caroline 1

24.02.2014, 18:09

Ce frumusele

simonacallas 1

16.03.2014, 19:09

Cris, Bya, Caroline, va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Banuti cu gem - de post