Fursecuri-bufniţă

de simonacallas in Prajituri, 22 Feb 2014 | 4423 vizualizari

 

O reteta simpla si pe gustul copiilor.

 

INGREDIENTE

  •  2 ouă
  •  250g unt la temperatura camerei
  •  300g zahăr tos
  •  400g făină
  •  3 linguri de cacao (opţional)
  •  1 linguriţă praf de copt
  •  o lămâie (coaja + sucul)
  •  arome după preferinţe: esenţă de vanilie, rom, portocale etc.
  •  migdale întregi
  •  cuişoare de ciocolată
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri-bufniţă:

Făina se cerne împreună cu praful de copt (şi cu 3 linguri de cacao, pentru fursecurile de ciocolată). Untul se bate spumă cu zahărul, se adaugă ouăle pe rând, apoi coaja şi sucul de lămâie, aromele (eu am pus 2 linguri de ulei de cocos). Ingredientele uscate se combină uşor cu mixtura cremoasă. Va rezulta un aluat sfărâmicios. Aluatul se pune pe planşetă şi se mai frământă cu mâna. Se înfăşoară în folie alimentară şi se pune la frigider minim o oră.  

Aluatul se întinde într-un strat gros de circa ½ cm şi se decupează cu un decupător sau cu un pahar. Nu se mai adaugă făină. Se formează ochii din biluţe din aluat şi în mijlocul lor se înfige un cuişor de ciocolată. Ciocul e format dintr-o migdală (pentru bufniţele albe am pus migdale cu coajă, pentru cele negre migdale fără coajă). Crestăturile de pe margini le-am făcut cu o furculiţă şi cu muchia unei linguriţe. Se coc în tava tapetată cu hârtie cerată, 15 minute la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri-bufniţă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

24.02.2014, 18:00

foarte faine!bine ai venit

- Andreea - 1

24.02.2014, 18:09

Ce frumusele

simonacallas 1

16.03.2014, 19:09

Cris, Bya, Caroline, va multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa