Fursecuri-bufniţă

de simonacallas in Prajituri, 22 Feb 2014 | 2126 vizualizari

 

O reteta simpla si pe gustul copiilor.

 

INGREDIENTE

  •  2 ouă
  •  250g unt la temperatura camerei
  •  300g zahăr tos
  •  400g făină
  •  3 linguri de cacao (opţional)
  •  1 linguriţă praf de copt
  •  o lămâie (coaja + sucul)
  •  arome după preferinţe: esenţă de vanilie, rom, portocale etc.
  •  migdale întregi
  •  cuişoare de ciocolată
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri-bufniţă:

Făina se cerne împreună cu praful de copt (şi cu 3 linguri de cacao, pentru fursecurile de ciocolată). Untul se bate spumă cu zahărul, se adaugă ouăle pe rând, apoi coaja şi sucul de lămâie, aromele (eu am pus 2 linguri de ulei de cocos). Ingredientele uscate se combină uşor cu mixtura cremoasă. Va rezulta un aluat sfărâmicios. Aluatul se pune pe planşetă şi se mai frământă cu mâna. Se înfăşoară în folie alimentară şi se pune la frigider minim o oră.


Aluatul se întinde într-un strat gros de circa ½ cm şi se decupează cu un decupător sau cu un pahar. Nu se mai adaugă făină. Se formează ochii din biluţe din aluat şi în mijlocul lor se înfige un cuişor de ciocolată. Ciocul e format dintr-o migdală (pentru bufniţele albe am pus migdale cu coajă, pentru cele negre migdale fără coajă). Crestăturile de pe margini le-am făcut cu o furculiţă şi cu muchia unei linguriţe. Se coc în tava tapetată cu hârtie cerată, 15 minute la foc mediu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri-bufniţă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

24.02.2014, 18:00

foarte faine!bine ai venit

Andreea Caroline 1

24.02.2014, 18:09

Ce frumusele

simonacallas 1

16.03.2014, 19:09

Cris, Bya, Caroline, va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu ciocolata