Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud

de simona72 in Prajituri, 27 Ian 2016 | 5925 vizualizari

 

I-am dedicat tatei tarta, a implinit 70 ani. Ce mai trec anii…
E un eveniment pe care l-am sarbatorit simplu, in familie, am luat masa, am povestit, am inchinat si degustat un pahar de vin, iar la sfarsit ne-am infruptat din acest minunat desert. Imi place sa le fac, sa le dedic torturi/prajituri alor mei, prietenilor. Pentru mine e ceva de suflet, facut cu mainile mele, cu mult drag si cu pasiune pentru gatit. Sa ne traiesti tata, sa fi sanatos si in putere multi ani de aici in colo…

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 240 gr biscuiti simpli Petit Beurre
  • 60-70 gr migdale
  • 80-100 gr unt topit
  • 3-4 linguri lapte
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de ghimbir macinat
  • 1 ou
  • 1 cub de unt pentru uns tava
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr crema de portocale „Orange curd” http://www.bucataras.ro/retete/orange-curd-75439.html
  • 1 lingura gelatina granule
  • Suc proaspat stors de la 1 portocala
  • Pentru decor:
  • Scortisoara macinata, boboci si petale de trandafiri, boboci de iasomie, petale de ciocolata cu aroma de portocale
  • In plus:
  • 3-4 linguri „Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri” http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-din-portocale-rosii-cu-petale-de-trandafiri-75306.html
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud:

Pentru crusta: in bolul robotului de bucatarie am pus migdalele si le-am macinat nu foarte fin. Am adaugat biscuitii rupti in bucati si i-am rasnit si pe ei la fel ca si pe migdale. Am adaugat putina scortisoara si ghimbir macinat, am dat 2-3 pulsatii la robot, cat sa se amestece ingredientele, apoi am pus untul topit si racit. Pentru a nu folosii foarte mult unt in compozitie (pentru a evita pe cat posibil grasimile), am adaugat cateva linguri de lapte si 1 ou. Am pornit robotul si am lasat sa se amestece ingredientele. Daca sau legat/adunat ca la aluat nu am mai adaugat lapte, daca a fost necesar am mai adaugat 1-2 linguri lapte rece. Am uns o tava dreptunghiulara cu fund detasabil cu unt. Am pus compozitia pentru crusta in tava si cu o lingura am intins aluatul, iar pe margini l-am ridicat cu degetele. Am facut in asa fel incat tava sa fie imbracata in totalitate in aluat. Am dat tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 minute, pana crusta s-a intarit si observam ca se desprinde singura de pe margini. Am scos crusta din tava, inlaturand cu usurinta marginile si am lasat-o sa se raceasca.

Pentru crema: pentru inceput punem gelatina la hidratat in sucul proaspat stors de la o portocala si strecurat pentru a nu exista bucati de portocala. Lasam la hidratat 10 minute apoi dizolvam gelatina la flacara foarte mica. Lasam sa se raceasca. Mixam frisca pana obtinem consistenta dorita. Adaugam crema de portocale „Orange curd”, mixam la vitexa mica spre medie pana la incorporare. Adaugam gelatina diluata si mixam la viteza mica pana s-a incorporat in crema.

Pentru asamblare: dupa ce crusta s-a racit, indepartam fundul detasabil al tavii. Punem crusta pe un platou, pe fund punem un strat subtire de dulceata de portocale, peste dulceata punem crema. Dam tava cu tarta la frigider pentru minim 2 ore. Dupa ce crema s-a intarit o decoram dupa imaginatie…eu am folosit un sablon si am pudrat cu scortisoara macinata, boboci si petale de trandafiri, boboci de iasomie si petale de ciocolata cu aroma de portocale. Va asigur ca este un deliciu: o crema fina cu aroma de portocale, dulceata si crusta crocanta cu migdale si usoare influente de scortisoara si ghimbir. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clătite cu dulceaţă de cireşe