Budinca de melcisori cu branza de vaci si merisoare

de Bucataras Diana in Dulciuri, 26 Feb 2017 | 2654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g branza de vaci
  • 1 punga melcisori
  • 3 oua
  • coaja de portocala
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri chia
  • 75 g merisoare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de melcisori cu branza de vaci si merisoare:

Fierbem melcisorii, conform instructiunilor de pe pachet, apoi ii trecem printr-un jet de apa rece si ii lasam la scurs. Punem merisoarele in apa calduta, cu esenta de rom, pentru cel putin 15 minute, apoi le lasam si pe acestea sa se scurga. Intr-un castron, punem branza de vaci, adaugam zaharul si zaharul vanilat si amestecam bine, apoi adaugam 2 oua batute bine si coaja de portocala. Punem si merisoarele si semintele de chia si omogenizam compozitia. Adaugam si melcisorii scursi si amestecam. Ungem un vas de yena cu putin ulei si turnam compozitia. Deasupra punem cel de-al treilea ou batut si dam la cuptor, pentru circa 30 de minute. Dupa ce se raceste, putem taia budinca, pudram cu scortisoara si zahar pudra. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de melcisori cu branza de vaci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta de mere si budinca de lamaie