Budinca de orez

de AlinaL in Mancare copii, 28 Ian 2010 | 14484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 2 oua+1 galbenus pentru uns 
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. umplutura
  • 125 gr. orez
  • 750 ml. lapte
  • 3 oua
  • 200 gr. zahar
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Fierbi laptele cu zaharul vanilat.Speli orezul in 3-4 ape, il lasi sa se umfle un sfert de ora in apa calda, apoi il scurgi bine si-l adaugi in laptele care clocoteste.Pui si un praf de sare si lasi sa fiarba pe foc mic.La final adaugi zaharul, mai dai in 2-3 clocote si dai orezul deoparte.


Cat timp se raceste orezul pregatesti aluatul: freci ouale cu zaharul, adaugi uleiul, laptele, faina si praful de copt si amesteci compozitia.O torni intr-un vas de Yena uns cu unt si tapetat cu faina si o coci 10 minute.Dupa ce s-a racit orezul il amesteci cu galbenusurile si albusurile batute spuma! Torni umplutura peste blatul copt pe jumatate , ungi compozitia cu un galbenus de ou si o dai la cuptor, la foc mic, pentru 5-60 minute.


 

TIPS-URI

1

In orez se mai pot pune stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

nico_72 1

05.05.2011, 21:28

Arata foarte bine...

Anamaria Cook 1

31.07.2013, 17:37

Nu am mancat niciodata dar m-i s-a facut o pofta!!!

babi5 1

31.07.2013, 18:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Baghetute " Mic Dejun"