Budinca de orez

de AlinaL in Mancare copii, 28 Ian 2010 | 18397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 2 oua+1 galbenus pentru uns 
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. umplutura
  • 125 gr. orez
  • 750 ml. lapte
  • 3 oua
  • 200 gr. zahar
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Fierbi laptele cu zaharul vanilat.Speli orezul in 3-4 ape, il lasi sa se umfle un sfert de ora in apa calda, apoi il scurgi bine si-l adaugi in laptele care clocoteste.Pui si un praf de sare si  lasi sa fiarba pe foc mic.La final adaugi zaharul, mai dai in 2-3 clocote si dai orezul deoparte.

Cat timp se raceste orezul pregatesti aluatul: freci ouale cu zaharul, adaugi uleiul, laptele, faina si praful de copt si amesteci compozitia.O torni intr-un vas de Yena uns cu unt si tapetat cu faina si o coci 10 minute.Dupa ce s-a racit orezul il amesteci cu galbenusurile si albusurile batute spuma! Torni umplutura peste blatul copt pe jumatate , ungi compozitia cu un galbenus de ou si o dai la cuptor, la foc mic, pentru 5-60 minute.

TIPS-URI

1

In orez se mai pot pune stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (16)

nico_72 1

05.05.2011, 21:28

Arata foarte bine...

Anamaria Cook 1

31.07.2013, 17:37

Nu am mancat niciodata dar m-i s-a facut o pofta!!!

babi5 1

31.07.2013, 18:52

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de broccoli si branza la cuptor