Budinca de orez

de AlinaL in Mancare copii, 28 Ian 2010 | 13884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 2 oua+1 galbenus pentru uns 
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. umplutura
  • 125 gr. orez
  • 750 ml. lapte
  • 3 oua
  • 200 gr. zahar
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Fierbi laptele cu zaharul vanilat.Speli orezul in 3-4 ape, il lasi sa se umfle un sfert de ora in apa calda, apoi il scurgi bine si-l adaugi in laptele care clocoteste.Pui si un praf de sare si lasi sa fiarba pe foc mic.La final adaugi zaharul, mai dai in 2-3 clocote si dai orezul deoparte.


Cat timp se raceste orezul pregatesti aluatul: freci ouale cu zaharul, adaugi uleiul, laptele, faina si praful de copt si amesteci compozitia.O torni intr-un vas de Yena uns cu unt si tapetat cu faina si o coci 10 minute.Dupa ce s-a racit orezul il amesteci cu galbenusurile si albusurile batute spuma! Torni umplutura peste blatul copt pe jumatate , ungi compozitia cu un galbenus de ou si o dai la cuptor, la foc mic, pentru 5-60 minute.


 

TIPS-URI

1

In orez se mai pot pune stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

nico_72 1

05.05.2011, 21:28

Arata foarte bine...

Anamaria Cook 1

31.07.2013, 17:37

Nu am mancat niciodata dar m-i s-a facut o pofta!!!

babi5 1

31.07.2013, 18:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
gris cu lapte