Budinca de orez cu mere

de MIUTA in Dulciuri, 17 Sep 2011 | 3876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 3 cani lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 4 oua
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 kg mere
  • zahar
  • scortisoara
  • ulei
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la scurs.


Laptele se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga orezul amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.Se fierbe la foc mic.Dupa 10 minute de fierbere se adauga zaharul vanilat si praful de sare.Se mai lasa inca 10 minute la fiert si cand e gata se da la racit.


Merele se curata,se spala si se dau pe razatoarea mare.Se pun la calit in putin ulei sau in unt topit.Se pune scortisoara si zahar in functie de gusturi.


Se bat separat albusurile spuma cu 4 linguri de zahar.


Cand orezul este racit se pune in el gabenusurile si se toarna peste albusurile batute spuma amestecand usor.Se adauga coaja de lamaie si praful de budinca.


Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata usor cu faina.


Deasupra se pune cu lingura merele calite si racite atat cat sa acopere toata budinca de orez.


Se da la cuptor la foc potrivit cca 40 minute.


Se serveste stropita cu sirop,dulceata sau diferite toppinguri de fructe sau caramel.



 

TIPS-URI

1

Din aceasta compozitie ies doua tavi de budinca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

adry88 1

19.09.2011, 21:57

buna

jolygina 1

20.09.2011, 10:32

arata foarte bine

MIUTA 1

20.09.2011, 12:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea