Budinca de orez cu mere

de MIUTA in Dulciuri, 17 Sep 2011 | 6732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 3 cani lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 4 oua
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 kg mere
  • zahar
  • scortisoara
  • ulei
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la scurs.

Laptele se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga orezul amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.Se fierbe la foc mic.Dupa 10 minute de fierbere se adauga zaharul vanilat si praful de sare.Se mai lasa inca 10 minute la fiert si cand e gata se da la racit.

Merele se curata,se spala si se dau pe razatoarea mare.Se pun la calit in putin ulei sau in unt topit.Se pune scortisoara si zahar in functie de gusturi.

Se bat separat albusurile spuma cu 4 linguri de zahar.

Cand orezul este racit se pune in el gabenusurile si se toarna peste albusurile batute spuma amestecand usor.Se adauga coaja de lamaie si praful de budinca.

Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata usor cu faina.

Deasupra se pune cu lingura merele calite si racite atat cat sa acopere toata budinca de orez.

Se da la cuptor la foc potrivit cca 40 minute.

Se serveste stropita cu sirop,dulceata sau diferite toppinguri de fructe sau caramel.

 

 

TIPS-URI

1

Din aceasta compozitie ies doua tavi de budinca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budincă de Panettone